in

Londra, amenințată de atentate teroriste. Big Ben, în flăcări: „Venim în curând!”

O serie de afișe și materiale propagandistice difuzate în ultimul timp de susținătorii organizației radicale Stat Islamic ISIS au pus în alertă serviciile de securitate din Londra și New York.

Fanaticii jihadiști au difuzat imaginea unui afiș care prezintă explozia Big Ben, atacat de un militant cu un aruncător de grenade portabil, de pe Podul Westminster, scrie The Sun.

Pe afiș este scris cu litere mari, sângerii, mesajul „Venim în curând!”.

Un alt afiș prezintă un soldat american care fuge cu disperare din calea unui atentat ce pare să aibă loc în apropierea Podului Manhattan.

Într-un al treilea afiș, difuzat de către susținătorii ISIS, apare un avion în flăcări prăbușit într-un râu, lângă un mare oraș.

Experții grupului de cercetare „TRAC Terrorism” au avertizat că, în momentul de față, riscul unui atentat terorist de amploare în Statele Unite este mult mai mare decât în Marea Britanie, deoarece americanii vor organiza, pe 4 iulie, o serie de evenimente pentru a marca ziua lor națională

În ultimele luni, după înfrângerile din Siria și Irak, teroriștii au lansat numeroase atacuri asupra unor moschei și mijloace de transport în comun din Afganistan.

Serviciile de securitate occidentale se tem că toate aceste lovituri pot semnala o reactivare a grupării teroriste care a lansat în trecut o serie de atentate în Regatul Unit, SUA și Franța. Un ofițer american din serviciile de informații, aflat în Afganistan, a declarat că valul de atacuri teroriste din Kabul este un simplu „antrenament” pentru o ofensivă de amploare în Europa și America.
Boris Johnson vrea să propună UE un acord de comerț liber după Brexit

Primar PSD din Teleorman nu vrea ca diaspora să voteze: „Sunt acolo, să stea acolo, să-și aleagă acolo președintele!”