in

Londra. Bilanțul tragediei de la Grenfell Tower a ajuns la 79 de morți



În Marea Britanie s-a ţinut luni, 19 iunie, un minut de reculegere pentru victimele incendiului devastator produs săptămână trecută la Grenfell Tower, unde bilanţul a ajuns la cel puţin 79 de morți, fiind considerat de pompieri cel mai grav incident cu care s-au confruntat vreodată, relatează DPA şi Reuters.

Sute de rezidenţi locali, pompieri şi alţi membri ai personalului de urgenţă au ţinut un minut de reculegere în apropierea blocului de 24 de etaje.

„Locuitorii de la Grenfell Tower, familiile care i-au pierdut pe cei dragi şi serviciile de urgenţă care au lucrat atât demult pentru a-i ajuta pe oameni au trecut prin una dintre cele mai grave şi traumatice experienţe imaginabile”, a afirmat premierul britanic Theresa May într-o declaraţie.

Numărul persoanelor confirmate moarte sau dispărute a ajuns la 79 şi ar putea creşte după incendiul de săptămâna trecută, a anunţat Poliţia Metropolitană.

Peste 200 de pompieri, ajutați de 40 de mașini, s-au străduit ore în șir să stingă flăcările care au cuprins Grenfell Tower, acesta fiind unul dintre cele mai grave incendii cu care s-a confruntat Londra în ultimele decenii.

Potrivit London Fire Brigade, incendiul a cuprins toate etajele, începând cu al doilea și până la cel mai de sus. Mai multe ambulanțe se află la fața locului.

Unii locatari ai imobilului au declarat că au fost sfătuiți să rămână în apartamente în caz de incendiu, în timp ce asociația de locatari a blocului turn a avertizat anterior că este îngrijorată de riscul unui incendiu de proporții.

Sursa: Agerpres

12 persoane au murit în incendiul din centrul Londrei. O femeie și-a pierdut doi copii

Incendiu devastator la Londra, 200 de pompieri și 40 de autospeciale sunt la fața locului, serviciul de ambulanță raportează 30 de răniți




Șantajul UDMR, fără efect. Negocierile au eșuat, maghiarii nu votează moțiunea de cenzură

Marea Britanie, intrată într-o spirală a urii, se cer măsuri dure împotriva celor care alimentează climatul de islamofobie