in

Manageri HSBC condamnați, au furat 900.000 de lire sterline din conturile clienților

Doi manageri corupți ai HSBC care au sifonat aproape 1 milion de lire sterline din conturile clienților bogați, au fost condamnați la 12 ani și șapte luni de închisoare.

Gerald Sarpong, 33 de ani, din Chigwell, și Mohammed Uddin, 30 de ani, din Bethnal Green, au lucrat la sucursale ale băncii în Birmingham și Notting Hill.

Cei doi manageri condamnați

Dar au conspirat cu alți criminali necunoscuți, trimițându-le detaliile a șapte persoane ale căror economii de o viață au fost jefuite.

Un total de 936.565 de lire sterline au fost fraudate între ianuarie 2018 și octombrie 2018, s-a spus la procesul desfășurat la  Inner London crown court, potrivit Evening Standard.

Controalele de securitate internă ale HSBC au identificat înșelătoria care a fost semnalată unității dedicate pentru carduri și plăți, o echipă de poliție de specialitate sponsorizată de industria bancară și financiară.

Român din banda „Hackerville,” extrădat în Irlanda din Marea Britanie. Deschidea conturi bancare cu documente false

Poliția l-a arestat pe managerul de conturi corporative Sarpong la filiala băncii din Edmund Street, Birmingham, pe 10 iulie 2018.

Ofițerii i-au percheziționat biroul și au confiscat un telefon mobil care conținea mesaje trimise lui Uddin cu informații despre clienți.

O săptămână mai târziu, un mandat de percheziție a fost executat la domiciliul lui Uddin, unde detectivii au găsit dispozitive și documente digitale. Ambii bărbați au pledat vinovați de conspirație pentru fraudă.

Sarpong a fost condamnat la cinci ani și 11 luni, în timp ce Uddin a primit șase ani și opt luni. Toate victimele au fost rambursate integral de către bancă.

Sergentul detectiv Ben Hobbs, de la DCPCU, a declarat: „Sarpong și Uddin au acționat cu impunitate, crezând că ar putea scăpa comitând fraudă de peste 900.000 de lire sterline.

Acest caz arată că oricine este prins abuzând de încrederea acordată de angajator va fi pedepsit.”

Un purtător de cuvânt al HSBC Marea Britanie a declarat: „HSBC are măsuri solide pentru a descuraja și detecta activități frauduloase.

Abuzul de o poziție de încredere este luat în serios cu pedepse dure pentru cei care doresc să beneficieze de activitate infracțională.

HSBC are toleranță zero față de frauda personalului și sprijinim pe deplin poliția și urmăririle penale în astfel de chestiuni.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

mercedes furat uk

Mercedes de 120.000 de lei, furat din Marea Britanie, descoperit în curtea unei femei din Maramureș

Aeroportul Internațional Henri Coandă: Călătorii cu certificate de vaccinare britanice, refuzați la frontieră. „Doar certificatele UE sunt valabile”

Aeroportul Internațional Henri Coandă: Călătorii cu certificate de vaccinare britanice, refuzați la frontieră. „Doar certificatele UE sunt valabile”