in

Mâncare la jumătate de preț. 64 de milioane de mese au fost consumate cu reducere în UK în luna august

Când guvernul britanic le-a spus oamenilor că nu mai trebuie să stea acasă, a fost nevoie de o strategie pentru ca oamenii sa consume din nou. Iar răspunsul guvernului britanic a venit: mâncare la jumătate de preț. Pentru luna august, guvernul a plătit o reducere de 50% pentru persoanele care consumă în restaurante, pub-uri sau cafenele, până la 10 lire sterline (13 dolari) de persoană, în zilele de luni, marți și miercuri.

„Erau mai mulți oameni la coadă decât în ​​interiorul clădirii,” a spus David Williams, coproprietar al Baltic Market, care găzduiește aproximativ o duzină de produse alimentare și băuturi stradale în interiorul unei fabrici de bere transformate din secolul al XIX-lea din Liverpool, transmite NYTimes.

În primele trei săptămâni ale programului Eat Out to Help Out, 64 de milioane de mese – suficiente pentru aproape întreaga populație britanică de aproximativ 67 de milioane de euro – au fost consumate cu reducere, costul guvernului fiind de 336 de milioane de lire sterline (441 de milioane de dolari).

Când Rishi Sunak, cel mai bun oficial de finanțe al Marii Britanii, a anunțat reducerea luna trecută, el a descris-o drept „un prim-tip de acest fel”, pentru a sprijini cei 1,8 milioane de oameni care lucrează în industria ospitalității.

Vânzările de produse alimentare au crescut cu 100%

Între aprilie și iunie, producția economică a sectorului a scăzut cu 87%. „Ei au nevoie de sprijinul nostru și, cu această măsură, cu toții putem mânca pentru a ajuta”, a spus el.

În prima zi, 3 august, vânzările de produse alimentare au crescut cu 100% în comparație cu luna precedentă, potrivit CGA, o consultanță care urmărește datele despre mâncare și băut în Marea Britanie.


„Oamenii, și eu, inclusiv, am subestimat efectul pe care urma să îl aibă”, a spus Williams despre reducere, care include băuturi nealcoolice”.

Înainte de blocarea națională, industria restaurantelor era deschisă doar joi până duminică. La începutul lunii august, s-a deschis miercuri pentru a profita de reducere, iar după două săptămâni, proprietarii au decis să deschidă șapte zile pe săptămână pentru restul lunii.

Guvernul a alocat 500 de milioane de lire sterline pentru reducerea cu jumătate din valoare, o sumă pe care economiștii nu au considerat-o deosebit de substanțială în comparație cu cele 190 de miliarde de lire pe care guvernul intenționează să le cheltuiască pentru recuperarea economică din pandemie.

Un sondaj realizat de CGA a constatat că aproape 40% dintre persoanele care utilizează reducerea ”Eat Out to Help Out” luau masa pentru prima dată de când blocarea națională a început la sfârșitul lunii martie – un semn că persoanele care s-au obișnuit să stea acasă au fost convinse sa iasă din case. Nu au existat cresteri ale cazurilor de coronavirus cauzate  de program.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra, condamnat la închisoare după ce a distrus o pictură a lui Picasso, în valoare de 20 de milioane de lire sterline

femeile rezistente covid

Femeile sunt mai rezistente la Covid-19 decât bărbaţii, spun cercetătorii