in

Marea Britanie, a doua cea mai afectată țară din lume de coronavirus

Marea Britanie este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus după numărul de morți,  bilanțul deceselor depășind 50.000, potrivit cifrelor înregistrate de birourile de statistică din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, informează BBC.

La finalul lunii mai, cel puțin 50.413 persoane bolnave de coronavirus care au murit în Marea Britanie au avut trecut pe certificatul de deces cauza morții COVID-19. Astfel, au decedat 45.748 în Anglia și Țara Galilor, 3.911 în Scoția și 754 în Irlanda de Nord.

Marea Britanie a devenit a doua cea mai afectată țară din lume după numărul morților, fiind întrecută doar de SUA, care au raportat peste 111.000 morți.

Alte 245 de victime ale COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore, în Marea Britanie. Numărul total al morților a trecut de 41.000

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății din Marea Britanie a raportat doar 40.680 de morți de coronavirus.

Discrepanța este provocată de metoda diferită de numărare. Departamentul de Sănătate înregistrează doar cazurile în care persoane decedată a fost diagnosticată cu COVID-19 înainte de a muri, spre deosebire de cealaltă metodă, care numără și cazurile depistate post-mortem.


Marea Britanie a anunțat 288.834 de cazuri de coronavirus, cel mai ridicat număr din Europa.

Numărul deceselor în Spania a scăzut sub 50 pe zi, pentru prima dată de la începerea carantinei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Peste 70 de monumente din Marea Britanie, pe lista „neagră” a campaniei anti-rasism. Statuia unui personaj istoric acuzat de „nazism”, apărată de localnicii din Poole

Pe aripile vântului interzis

“Pe aripile vântului”, unul dintre cele mai faimoase filme din istorie, a fost interzis. CTP: «Asta făceau naziștii și comuniștii»