in

Marea Britanie: Anunțuri de circulație în limba română pe autostrăzi


Pe autostrăzile din Marea Britanie vor fi afișate anunțuri de circulație în mai multe limbi, inclusiv în limba română.

Această decizie a fost luată pentru a-i ajuta pe șoferii de camioane de peste hotare să se orienteze mai ușor în cazul unor lucrări rutiere.

Pentru prima dată în Marea Britanie, ecranele de afișare de pe autostrăzi vor arăta avertismente de trafic în limbile germană, franceză, poloneză, română, olandeză, lituaniană, slovacă și maghiară.

Un cititor automat de plăcuțe de înmatriculare va fi capabil să identifice din ce țară provine autovehiculul şi instrucțiunile vor apărea pe ecran în limba potrivită.

Semnele vor fi folosite pe autostrada M6, în apropiere de Carlisle, după ce anul trecut șoferii străini au fost derutați în legătură cu drumul și au făcut manevre greșite, în urma unor lucrări la carosabil.

Steve Mason, manager de proiect la Compania de Autostrăzi din Anglia, a declarat: „Suntem o organizație care ascultă şi învață şi suntem hotărâți să îmbunătățim felul în care clienţii primesc informații referitoare la lucrări rutiere“.

Pregătiri pentru Brexit în estul Angliei: O autostradă va fi transformată în parcare pentru tirurile ce vor aștepta intrarea în vamă
Român recidivist, atac sexual asupra unei adolescente. Fata a fost infectată de pervers

Un român care muncește în Anglia, amenințat pe DN1: „Nu ai ce căuta cu mașina asta aici”