Menu
in

Marea Britanie ar putea permite cetățenilor UE să circule liber după Brexit. Nu pentru mult timp…

Premierul britanic Theresa May a sugerat marți, 4 aprilie, la Riad, în Arabia Saudită, că libera circulație a cetățenilor UE în Marea Britanie ar putea fi extinsă în timpul etapei de tranziție post-Brexit, potrivit BBC.

„De îndată ce avem un acord şi convenim cum va arăta noua relaţie în viitor, va trebui să existe o perioadă în care companiile şi guvernele îşi ajustează sistemele şi aşa mai departe, în funcţie de natura acordului — dar o perioadă în care acel acord va fi implementat”, a spus May, într-o întâlnire cu jurnaliştii, în Orientul Mijlociu.



Șefa executivului britanic a precizat însă că guvernul de la Londra va fi cel care se va ocupa de politica de imigraţie.

„Esenţial pentru britanici, ceva care a fost inclus în votul de anul trecut, este că dorim să ne asigurăm că avem sub control graniţele noastre şi imigraţia. Este exact ceea ce vom face atunci când vom ieşi din Uniunea Europeană”, a explicat premierul britanic.

Potrivit Financial Times, citat de Evenimentul Zilei, Theresa May a estimat că ţara sa nu va încheia un acord comercial cu UE înaintea finalizării negocierilor privind Brexit-ul, în 2019.

Șefa guvernului de la Londra a început o vizită în Arabia Saudită, o ţară căreia i-a subliniat „imensul potenţial de investiţii pentru stimularea economiei” Marii Britanii în contextul Brexit-ului.

Theresa May a sosit la Riad venind din Iordania, unde discuţiile au fost dominate de cooperarea militară în lupta împotriva grupării Stat Islamic.

Arabia Saudită este cel mai important partener comercial al Marii Britanii în Orientul Mijlociu, exporturile britanice cifrându-se în 2015 la 7,70 miliarde de euro. În ultimii doi ani, exporturile britanice de armament către regatul saudit au totalizat 3,86 miliarde de euro. Regiunea Golfului a ocupat o bună parte din agenda diplomatică a guvernului britanic în ultimele luni în contextul Brexit-ului şi al incertitudinilor economice legate de ieşirea Regatului Unit din UE.

Germania, tranșantă în problema Brexit. „Este iresponsabil!”

Orfanii Brexitului, șantajul cu lucrătorii comunitari după divorțul Londrei de Uniunea Europeană

Întâlnire Meleșcanu – Boris Johnson. Au discutat despre soarta românilor din Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version