in

Marea Britanie a decis să blocheze TikTok pe telefoanele guvernamentale și ale funcționarilor publici

Marea Britanie blochează TikTok

Marea Britanie blochează TikTok – Anunțul oficial nu a sosit încă, dar conform ziarelor britanice este doar o chestiune de timp. Aplicația TikTok va trebui ștearsă de pe toate smartphone-urile guvernamentale, de la cele ale miniștrilor la funcționarii publici. Acest lucru ar trebui să fie anunțat de Oliver Dowden, ministrul Cabinetului.

WhatsApp ar putea deveni ilegal în Marea Britanie și ar putea înceta să mai funcționeze pe milioane de telefoane

Marea Britanie blochează TikTok

Decizia a venit de la Centrul Național de Securitate Cibernetică care în ultimele săptămâni a examinat riscurile asociate aplicației după interdicția primită în alte instituții, începând de la Parlamentul UE și Comisia UE. Și înainte de asta din Statele Unite și Canada. Guvernul Belgiei a decis, de asemenea, să elimine aplicația de pe telefoanele guvernamentale.

Parlamentul britanic, în război cu TikTok. ”Am închis contul, chinezii nu mai au acces la datele noastre”

De ce TikTok este blocat

Marea Britanie blochează TikTok – Decizia era în aer. Cu puține zile în urmă, prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, lăsase de înțeles cu o serie de declarații că dosarul TikTok se află pe băncile guvernului : „Vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja securitatea. Urmărim ce fac aliații noștri. Vrem să ne asigurăm că protejăm integritatea și securitatea informațiilor sensibile.”

Textul este întotdeauna același. TikTok își are originea în China, creat și dezvoltat de ByteDance, o companie Big Tech din Beijing. Prin urmare, suspiciunea este că aplicația poate partaja informații relevante cu guvernul chinez, în special în ceea ce privește cele mai sensibile conturi. O suspiciune pe care TikTok, până acum, a negat-o mereu.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Marea Britanie proprietar chiriaș

În Marea Britanie mai bine ești proprietar decât chiriaș, în medie economisești 500 de lire sterline pe an

Vești proaste consumatorii vin whisky

Vești proaste pentru consumatorii de vin și whisky din Marea Britanie: cresc drastic prețurile! Nu și pentru berea la halbă