in

Marea Britanie: Cea mai RECE noapte din ultimii 25 de ani. S-au înregistrat -22,9 grade Celsius. Rămân în vigoare avertizările de cod galben

A fost cea mai rece noapte din ultimii 25 de ani din Marea Britanie, cu temperaturi care au atins un minim de -22,9 C.

Cea mai scăzut temperatură înregistrată în Marea Britanie din 1995 a fost suportată în Braemar, Aberdeenshire, potrivit Biroului de Meteorologie. La Kinbrace, tot în Scoția, temperatura a scăzut la -21,2C peste noapte.

Pentru azi și mâine se prevăd averse de zăpadă viscolită și puțin soare pentru porțiuni mari din Marea Britanie, arată Daily Mail.

Avertismentele meteo de cod galben pentru zonele în care vremea rece ar putea provoca întreruperi ale traficului au fost emise pentru dimineață, acoperind jumătatea de est a Scoției și Angliei, Devon și sud-vestul Țării Galilor.

Vreme incredibil de rece în Marea Britanie. Temperaturile au scăzut până la -17C

În orașe precum Manchester și Carlisle se preconizează temperaturi de -4C, iar York se așteaptă să aibă minime de – 6C.


Nouă avertismente de posibile inundații și 88 de alerte de inundații au fost de asemenea, emise de Agenția de Mediu pentru toată Anglia.

Vineri și în weekend se așteaptă ca vremea să devină „destul de periculoasă”, deoarece „o zonă de nori și ploi”, împreună cu aerul extrem de rece, prezintă un risc suplimentar de zăpadă și „poate chiar de ploaie înghețată”.

NHS a anunțat că, în ciuda condițiilor meteo dificile, multe centre de vaccinare au rămas deschise.
Brexit: O piață de 1 miliard de euro pe zi se mută din Marea Britanie în UE

Varianta Kent a coronavirusului „va deveni tulpina dominantă la nivel global”