in

Marea Britanie, în criză după Brexit? Raport OCDE: Mai mulți șomeri, inflație mare și creștere economică slabăOrganizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a avertizat Marea Britanie că ieșirea din Uniunea Europeana va avea ca rezultat o încetinire semnificativă a creșterii economice, scrie The Independent.

Astfel, se așteaptă la o creștere în Regatul Unit de 1,5% în 2017 și de 1,2% în 2018. În 2019, anul părăsirii Uniunii Europene, creșterea va fi de doar 1,1%, avertizează instituția financiară.

Regatul Unit ar urma sa înregistreze anul viitor cel mai slab ritm de creștere dintre statele membre OCDE, cu excepția Africii de Sud.

De asemenea, OCDE avertizează că Marea Britanie trebuie să caute cea mai strânsă relație posibilă cu UE, după Brexit, dacă dorește să reducă impactul asupra economiei.

De asemenea, s-ar putea înregistra o creștere moderată a ratei șomajului, se mai arata in raport.

Estimările sunt mai slabe decât cele oficiale ale Oficiului pentru Responsabilitate Bugetara (OBR), care se așteaptă ca economia britanică sa înregistreze o creștere de 1,5% în 2017 și de 1,4% în 2018. PIB-ul Regatului Unit ar urma sa urce cu 1,3%, în 2019 și in 2020.

Înființată în anul 1961, OCDE joacă un rol de consiliere pentru guvernele țărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială și de guvernare. Cele 35 de state membre OCDE dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii, scrie Business24.

Perspectiva economică a Regatului Unit se deteriorează. Creștere sub estimări

Laureatul premiului Nobel pentru economie: „Brexit-ul este complet irațional”
Suspect român arestat în legătură cu uciderea interlopului Șerbu din Ilford. Cum a ajuns pe mâna poliției

Vremea va fi scandinavă în Marea Britanie. Vine înghețul, probleme pentru persoanele vulnerabile!