in

Marea Britanie. Doi bărbați plănuiau asasinarea premierului Theresa May


Poliția britanică a arestat, săptămâna trecută, doi bărbați care intenționau să arunce în aer porțile imobilului din 10 Downing Street și să o omoare pe Theresa May, scrie The Independent.Cei doi au fost arestați pentru suspiciune de complot pentru uciderea primului ministru prin utilizarea unei bombe ascunse într-o geantă. Suspecții intenționau ca după explozia porților să atace premierul cu cuțitele.

Suspecții au fost reținuți în timpul raidurilor din Londra și Birmingham de săptămâna trecută și au fost acuzați de infracțiuni de terorism. Ei urmează să apară miercuri, 6 decembrie, la Judecătoria din Westminster. Poliția Metropolitană a declarat că Naa’imur Zakariyah Rahman, de 20 de ani, din nordul Londrei, și Mohammed Aqib Imran, de 21 de ani, din Birmingham, au fost acuzați de pregătirea unui act terorist.

Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a refuzat să confirme că arestările au fost legate de un complot cu privire la asasinarea premierului May.

Complotul a fost dezvăluit însă, ieri, de Andrew Parker, șeful MI5, care a declarat, de asemenea, că serviciile de securitate au eliminat nouă atacuri teroriste asupra Marii Britanii în ultimul an.

Parker a spus că organizația Isis a fost înfrântă în Siria și în Irak, dar continuă să orchestreze atacuri asupra Marii Britanii. Militanții folosesc din ce în ce mai mult mediile de socializare pentru a încerca să comunice cu atacatorii, a spus el.

Update. Explozia de la metroul londonez, incident terorist. Primarul Khan: „Orașul nu va fi niciodată intimidat sau înfrânt de terorism”

Asta mai lipsea. În școlile britanice se predau lecții despre TERORISM! Elevilor li se spune că teroriștii se aruncă în aer pentru că „se simt nedreptățiți”
Contrabandă cu oameni în Marea Britanie. A ascuns cinci vietnamezi printre sacii cu îmbrăcăminte

Epidemie de șobolani în Londra. Numărul rozătoarelor periculoase este în creștere