in

Marea Britanie – lovită de revolte din cauza COVID-19 și a inegalităților rasiale

Marea Britanie va fi lovită de revolte în această vară din cauza efectelor pandemiei de COVID-19 și a preocupărilor asupra inegalităților rasiale, avertizează un om de știință din SAGE (Grupul Științific pentru Situații de Urgență).

Profesorul Clifford Stott – membru SAGE al guvernului – a declarat că forțele de poliție vor fi solicitate pentru a potoli orice tulburări potențiale în localitățile pe care le deservesc și a că se vor confrunta cu și mai multe probleme.

El a avertizat că există un risc real de tulburări sociale pe o scară simțită ultima dată în timpul revoltelor de la Londra din august 2011, provocate de împușcarea de către polițiști a lui Mark Duggan.

Ciocniri violente între poliție și protestatarii BLM la Londra. Statuia lui Churchill a fost vandalizată, manifestanții au ocupat autostrada M6

Profesorul Stott a mai spus că pierderile masive de locuri de muncă și creșterea șomajului din cauza efectelor Covid-19 asupra economiei pot alimenta adevărate „confruntări” în lunile care urmează.

El a adăugat îngrijorări cu privire la inegalitatea rasială și economică pot juca un rol în cadrul protestelor, scrie Daily Mail.

Circumstanțele din Marea Britanie se vor schimba „destul de considerabil” în următoarele luni, ca urmare a pandemiei, a spus profesorul Stott.

El a adăugat: „Există probleme importante despre inegalitate care, dacă nu sunt tratate în mod corespunzător, ar putea alimenta proteste în lunile de vară.”

Atacuri în Germania/Merkel: „Rasismul este otravă, ura este otravă şi această otravă există în societate”
OCED: Economia Marii Britanii, cea mai afectată de criza COVID-19. Ministrul de Finanțe îi încurajează pe oameni să iasă la cumpărături

Ambasada României la Londra atenționează românii care vin la lucru în Marea Britanie. Ce se întâmplă cu muncitorii sezonieri pe perioada carantinei de 14 zile