in

În Marea Britanie, mai mulți șobolani ca niciodată, intră în case prin toalete: ”Nimeni nu este în siguranță”

În Marea Britanie, mai mulți șobolani ca niciodată, intră în case prin toalete: ”Nimeni nu este în siguranță”.

Șobolanii uriași înoată pe țevile de toaletă și se strecoară în casele oamenilor după ce au stat în apa murdară zile întregi, au fost avertizați britanicii. Experții în dezinsecție le-au spus proprietarilor de locuințe să-și “securizeze” proprietățile în încercarea de a alunga rozătoarele viclene, scrie The Sun.

Șobolanii enormi se strecoară prin toaletele britanicilor și intră în casele lor

Ei sunt capabili să meargă în apă zile întregi și își pot ține respirația timp de până la trei minute. Profitând de abilitățile lor subacvatice, nu va mai dura mult și șobolanii se vor strecura în sistemul sanitar, mai scrie sursa citată.

Ian Helands, specialist în combaterea dăunătorilor, a avertizat locuitorii că ”nimeni nu este în siguranță” în fața acestor dăunători cu coadă lungă care profită de conductele de canalizare pentru a se strecura în casă.

Șeful de la Pests Be Gone a declarat pentru LeicestershireLive: ”Am primit mai multe apeluri decât oricând de la proprietari care au auzit un zgomot, s-au uitat în toaletă și au găsit un șobolan uriaș.”

“Nimeni nu este în siguranță. Șobolanii sunt excelenți înotători, cu oase flexibile și se pot strecura în cele mai mici spații. Își pot ține respirația timp de trei minute și pot călca în apă timp de trei zile, iar ei urcă pe țevile de canalizare”, a mai spus el.


”Sunt vicleni și devin din ce în ce mai îndrăzneți. Practic, dacă vor să intre în casa ta, o vor face.”

Rușii spun că Marea Britanie este în pragul canibalismului: „Se vor mânca între ei de foame”

Marea Britanie, mai mulți șobolani ca niciodată

Țara a fost inundată de paraziți în ultimii ani, cu un număr estimat de 150 de milioane – cel mai mare din toate timpurile – despre care se spune că au ajuns să umble pe străzi.

Specialistul a mai explicat: ”Această cifră a crescut cu 25% în fiecare an în timpul pandemiei.”

Covidul a exacerbat criza de dăunători, șobolanii aventurându-se în suburbii în căutare de hrană. Și dacă gândul că șobolanii se strecoară în casă nu era de ajuns, se pare că noua lor sursă de hrană a provocat o creștere accelerată.

El i-a sfătuit pe britanici să își baricadeze proprietățile pentru a ține departe șobolanii enormi. ”Există mai mulți șobolani ca niciodată și aceștia pun stăpânire pe ei. Am văzut unii de mărimea unor pisici.”

Sfatul lui Ian Helands: ”Există modalități de a vă proteja casa împotriva dăunătorilor. Puteți obține porți de șobolani pentru conductele de apă – acestea erau folosite în zonele foarte rurale, cum ar fi în apropierea canalelor, dar acum le recomandăm chiar și în zonele de locuințe construite.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]

pasager uitat manchester

A rămas abandonat într-un avion de pe aeroportul din Manchester: ”M-am simțit ca un ostatic”

medici britanici

Medicii generaliști din UK luați ZILNIC la bătaie de pacienți, lipsa personalului îi înfurie pe oameni