in

Marea Britanie: NINSOARE în luna mai. Un val de aer polar lovește Regatul Unit cu temperaturi sub zero grade


Previziunile meteo pentru acest weekend în Marea Britanie nu sunt deloc bune. Potrivit meteorologilor citați de The Sun, un val de ninsoare urmează să lovească Regatul Unit în cea mai rece lună mai de 40 de ani încoace.

Astfel, Biroul de Meteorologie avertizează că în Scoția temperaturile vor coborî până la -6 grade Celsius, cu zăpadă și îngheț în acest weekend.

În unele zone ale Scoției deja a nins, după ce un front de aer polar a coborât peste nordul teritoriului. Și în nordul Angliei s-au înregistrat temperaturi de până la -5 grade Celsius.

Este cea mai rece temperatură de la începutul lunii mai înregistrată din 1978 încoace, când mercurul termometrelor a coborât la -5,9 grade Celsius în Scoția.

Mark Wilson de la biroul de prognoză a spus: „Aerul rece din Arctica, de origine polară, va sosi de vineri și va persista tot weekendul”.

Meteorologii spun însă că nu toată Marea Britanie se va confrunta cu temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă. Vor fi zone unde va fi vreme frumoasă și uscată pentru cea mai mare parte a weekendului, spun meteorologii BBC.
Trei români, concert de excepție cu Royal Philharmonic Orchestra. Ambasadorul Mihalache nu a participat

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PNL : ”Vă pregătim o țară ca afară care să se numească acasă!”