Menu
in

Marea Britanie riscă să piardă controlul asupra pandemiei COVID-19. ”Ridică blocajul în mod dezorganizat”

Marea Britanie riscă să piardă din nou controlul asupra pandemiei COVID-19, deoarece începe să-și ridice blocajul în mod dezorganizat, fără un program complet funcțional, au avertizat sâmbătă trei consilieri științifici, citați de Reuters. Premierul Boris Johnson a declarat că măsurile de blocare din Marea Britanie vor fi ușurate cu precauție începând de luni, pe baza unui sistem de monitorizare și control lansat joi.

Consilierii au avertizat, însă, că sistemul nu este încă în plină funcționare și riscă să fie copleșit de cele aproximativ 8.000 de noi infectări care se produc încă în fiecare zi în afara spitalelor și caselor de îngrijire.

John Edmunds, de la London School of Hygiene & Tropical Medicine și membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență din Marea Britanie, a declarat că guvernul își asumă un risc uriaș.

Opinia lui Edmunds a  fost împărtășită de alți doi membri ai corpului științific: Peter Horby și Jeremy Farrar, directorul Wellcome Trust.

Una dintre țările care a anunțat cel mai târziu măsurile de blocare, Marea Britanie, este acum una dintre cele mai afectate state de pandemia de COVID-19, cu peste 48.000 de morți și peste 270.000 de persoane care au fost testate pozitiv.

Pentru a încerca să controleze răspândirea noului coronavirus, permițând, de asemenea, economiei să își revină, sistemul de testare și monitorizare va solicita contactele persoanelor care se testează pozitiv pentru a se autoizola timp de 14 zile, chiar dacă nu au simptome. O aplicație nu este încă pregătită pentru această schemă.

Horby de la Universitatea din Oxford a declarat că există încă prea multă incertitudine cu privire la ceea ce s-ar întâmpla cu rata de infecție a virusului – cunoscută drept parametrul R – dacă școlile se redeschid, așa cum intenționează guvernul de la Londra, și dacă alte activități se reiau. El a adăugat că sistemul de urmărire a cazurilor și de izolare nu este de așteptat să fie pe deplin funcțional – echipele locale lucrând pentru ștergerea focarelor – până la sfârșitul lunii iunie.

Oficialii guvernamentali au spus în repetate rânduri că urmează „știința” în timp ce formuleaă răspunsuri la evoluția pandemiei, dar Edmunds a spus că decizia de a ușura blocarea de luni a fost una  politică.

Biroul premierului a declarat că a fost informat în orice moment despre date și dovezi privind evoluția pandemiei. „Acest pachet de măsuri a fost conceput cu atenție, astfel încât să putem ușura blocajul, urmând să menținem sub control parametrul R”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

https://ziarulromanesc.at/anuntul-surpriza-al-cancelarul-austriac-sebastian-kurz-in-doua-saptamani-dam-masca-jos/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version