in

Marea Britanie, schema prin care primiți bani pentru a consuma mai puțină electricitate. „Va funcționa tot anul”

Primiți bani pentru a consuma mai puțină electricitate – Rezidenții din Marea Britanie au acum o oportunitate unică de a economisi bani și de a contribui la stabilitatea rețelei electrice prin participarea la schema de Demand Flexibility Service (DFS), care va funcționa pe tot parcursul anului. Operatorul de sisteme de energie electrică al rețelei naționale (ESO) a confirmat că această schemă populară nu va mai fi limitată doar la sezonul rece, ci va fi disponibilă și în restul anului.

Milioane de britanici vor fi plătiți pentru a folosi mai puțină energie de astăzi – cine poate participa

Primiți bani pentru a consuma mai puțină electricitate – Ce este DFS și cum funcționează?

Introdusă în 2022, schema DFS plătește consumatorii pentru reducerea consumului de energie electrică în orele de vârf. Acest program a fost conceput pentru a reduce presiunea asupra rețelei și a preveni posibilele întreruperi. Participanții la schemă își reduc consumul de electricitate în momentele de cerere maximă, contribuind astfel la stabilitatea sistemului energetic.

Iarna trecută, 2,6 milioane de persoane s-au înscris în program și au beneficiat de recompense financiare pentru participarea lor. Unul dintre acești participanți, Grahame Case, a declarat la Mirror că a câștigat aproape 300 de lire sterline, sumă care aproape că i-a acoperit facturile de energie din decembrie și ianuarie.

Plafonul de preț al energiei în Marea Britanie va scădea în această vară, milioane de gospodării vor plăti mai puțin

Extinderea DFS

Primiți bani pentru a consuma mai puțină electricitate – ESO a anunțat că, pe lângă extinderea schemei pe tot parcursul anului, lucrează și la o versiune „dezvoltată” a serviciului. Această versiune ar putea include plăți pentru utilizarea energiei suplimentare generate de sursele regenerabile, cum ar fi fermele eoliene și solare, în zilele cu condiții meteorologice favorabile.

Kayte O’Neill, Chief Operating Officer la ESO, a declarat: „Serviciul de flexibilitate a cererii a fost o premieră națională în împuternicirea gospodăriilor și întreprinderilor să adopte flexibilitatea energetică și să fie recompensate în acest proces. Pe măsură ce trecem de la necesitatea DFS ca un serviciu de urgență de iarnă, este corect să privim în viitor ceea ce poate oferi acest serviciu.”

Cum să Participi la Schema DFS?

Pentru a participa la schema DFS, furnizorul tău de energie trebuie să fie înscris în program sau să ruleze propria versiune a acestuia. De asemenea, este necesar să ai instalat un contor inteligent. Este important să verifici cu furnizorul tău de energie dacă acesta participă la schema DFS și care sunt pașii pentru a te înscrie.

ESO a menționat că va lucra îndeaproape cu industria energetică pentru a finaliza reforma schemei DFS. Planurile vor fi consultate pe parcursul verii, iar proiectul final va fi înaintat către Ofgem pentru aprobare, cu scopul de a avea noua schemă în funcțiune până în iarna acestui an.

Kayte O’Neill a adăugat: „Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu industria în următoarele luni pentru a oferi un serviciu care face flexibilitatea parte a vieții de zi cu zi și care poate debloca beneficiile pentru consumatorii participanți și pentru societate în general.”

Participarea la schema DFS nu doar că te ajută să economisești bani, dar contribuie și la stabilitatea rețelei electrice și la utilizarea eficientă a resurselor regenerabile. Dacă ești român stabilit în Marea Britanie, această schemă poate fi o modalitate excelentă de a reduce costurile energetice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 4.3]

Alegerile europarlamentare: cum au votat cetățenii uniunii din Marea Britanie

rares bogdan diaspora

Filiala PNL Diaspora condusă de Rareș Bogdan a obținut cele mai slabe rezultate de la toate alegerile: în UK, nici 7%