in

Marea Britanie se pregătește de cea mai mare creștere a taxelor din ultimele decenii

Ministerul Finanțelor din Marea Britanie propune o creștere fără precedent a cinci taxe importante, anunță publicația The Telegraph, citat de G4media.ro.

Deocamdată premierul Boris Johnson rezistă cererii ministerului de a introduce mărirea impozitelor din acest an, potrivit cotidianului britanic.

Creșterea taxelor ar fi însă inevitabilă, potrivit surselor citate de The Telegraph, din cauza crizei economice provocate de pandemia de Covid-19. Încasările bugetare au scăzut dramatic într-un an în care Marea Britanie se confruntă atât cu pandemia, cât și cu efectele Brexit.

Planurile Ministerului Finanțelor prevăd creșterea a cinci taxe și impozite (pe proprietate, pe capital, accize) pentru a aduna 20 de miliarde de lire anual în plus față de actualul nivel.

Premierul Boris Johnson nu vrea însă să recurgă la acest instrument pentru echilibrarea bugetului, susținând că o creștere a fiscalității ar frâna revenirea economică. Premierul a cerut ministerului să caute alte soluții, mai cu seamă tăierea cheltuielilor care nu sunt necesare, dar Trezoreria nu a găsit încă alternativa la creșterea de taxe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


Tânăr român din Londra, ucis în plină stradă în România, era în concediu și urma să se căsătorească – VIDEO

Transportul aerian de pasageri a scăzut drastic din cauza pandemiei. Aeroportul din Luton, principala destinație internațională a românilor