in

Marea Britanie va evita recesiuneaMarea Britanie va evita recesiunea în acest an și Banca Angliei nu va mai trebui să injecteze noi stimulente, dar redresarea va fi slabă, iar guvernul va trebui să-și intensifice eforturile pentru a sprijini creșterea, a estimat Camera Britanică de Comerț (BCC).

BCC și-a revizuit în scădere estimările privind creșterea economiei Marii Britanii în acest an, la 0,6%, de la o prognoză anterioară de 0,8%, scrie Agerpres. “Nimic nu este sigur, dar cred că economia a revenit pe creștere în acest trimestru, deși într-un ritm modest”, a declarat economistul șef al BCC, David Kern.

Kern a specificat că: “Deși în prognoză se arată că al doilea trimestru va fi slab, nu cred că va negativ”. “Un pachet de măsuri fiscale în valoare de 4 miliarde de lire sterline ar fi compatibil cu menținerea credibilității Marii Britanii și nu ar pune în pericol ratingul nostru AAA”, a afirmat Kern.

Banca Angliei (BoE) a injectat luna trecută încă 50 miliarde de lire sterline în sistemul financiar, ca parte a eforturilor de a sprijini redresarea economiei Marii Britanii. Recent, Fondul Monetar Internațional și-a revizuit estimările pentru Marea Britanie, prognozând că în acest an va înregistra o creștere de dar 0,6%, comparativ cu un avans de 1,6% cât estima anterior.

Marea Britanie și-a pierdut și poziția a șasea în topul celor mai mari economii globale, fiind înlocuită de Brazilia, după ce datele oficiale au arătat că economia braziliană a crescut cu 2,7% în 2011, față de creșterea de 0,8% a britanicilor. În top, Franța rămâne pe locul al cincilea, după Germania, Japonia, China și Statele Unite.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Damian Green: “Am devenit dependenți de imigrație”

Ziua Internațională a Francofoniei, în Trafalgar Square