Menu
in

Mari companii se pregătesc să renunțe la Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord

Mai multe companii internaționale cu sedii în Marea Britanie se pregătesc să ia măsuri în cazul în care va exista un Brexit fără acord cu Uniunea Europeană.

Astfel, compania aviatică Airbus a avertizat, în luna ianuarie, că va lua „decizii foarte dureroase” în cazul unui Brexit fără acord.

Totodată, gigantul nipon Sony a decis să-și mute sediul european în Olanda, iar grupul tehnologic Dyson a indicat că se va muta în Singapore.

La rândul său, compania Toyota a avertizat că o ieșire fără acord ar determina o întrerupere temporară a producției din Anglia.

Constructorul nipon de automobile Nissan și-a anunțat decizia de a renunța la producerea unuia din cele mai cunoscute modele ale sale, crossoverul X-Trail, la fabrica din Sunderland, în nord-estul Angliei, principala sa uzină din Europa.

Conducerea companiei a evocat indirect Brexit printre motivele renunțării, potrivit Reuters.

„Am luat această decizie din motive economice, dar incertitudinea care persistă în privința relațiilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană nu ajută societățile cum este și a noastră să-și planifice viitorul”, a menționat într-un comunicat Gianluca de Ficchy, președintele Nissan Europe, citat de Agerpres.

Fabrica Nissan din Sunderland, cea mai mare din Marea Britanie, joacă un rol central în economia orașului cu 275.000 de locuitori, care au votat în proporție de 61% pentru Brexit, în 2016.

7.000 de oameni lucrează în fabrica respectivă care produce 500.000 de vehicule pe an, din care 55% sunt exportate către UE, fără plata de taxe vamale. Acesta lucru s-ar putea schimba dacă Marea Britanie iese din UE fără un acord.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version