in

Marks & Spencer renunță la sute de locuri de muncă. Vânzările, grav afectate de pandemie

Compania Marks & Spencer intenționează să dea afară sute de lucrători de la magazinele sale din Marea Britanie, în această săptămână, după ce a anunțat că vânzările au fost grav afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus.

Însă, disponibilizările totale pot ajunge la câteva mii de persoane, atunci când vor fi luate în considerare planurile de restructurare, scrie The Guardian.

Disponibilizările vin într-o perioadă foarte grea pentru companiile de retail britanice, cu mii de pierderi de locuri de muncă anunțate în această lună.

John Lewis și Boots au raportat 1.300 și 4.000 de concedieri, inclusiv închiderea unor magazine, în timp ce alte companii, inclusiv Topshop Arcadia, lanțul de mobilă Harveys și retailer-ul de haine pentru bărbați TM Lewin, au confirmat planurile pentru mii de concedieri.

Marea Britanie: Două treimi din firme pregătesc concedieri. Boris Johnson îi imploră pe britanici: „Întoarceți-vă la muncă!”

Casa de modă Ted Baker se pregătește să renunțe la cel puțin 500 de locuri de muncă – mai mult de un sfert din angajații din Marea Britanie.


Magazinele alimentare ale Marks & Spencer au rămas deschise pe tot parcursul blocajului, dar tranzacțiile în alte părți ale activității au fost grav reduse, vânzările de îmbrăcăminte, spre exemplu, au scăzut cu 84%.

Retailerul caută modalități de adaptare la creșterea vânzărilor online și la declinul magazinelor stradale.

În legătură cu potențialele pierderi de locuri de muncă, un purtător de cuvânt al M&S a declarat: „Nu comentăm speculații. Dacă și când avem un anunț de făcut, colegii noștri vor fi primii care vor ști.”

Concedieri masive la Tarom. Sute de angajaţi „zboară“ din posturi. Cât e salariul mediu în compania care a schimbat opt directori în doi an

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie – contracte pentru zeci de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 cu două companii farmaceutice din Europa

„Nu voi fi mascat, testat, urmărit”! Protest în Hyde Park față de obligativitatea purtării măștilor în Anglia