Menu
in

Chris Eubank Jr., antrenat de tatăl său pentru lupta cu Conor Benn

Una dintre cele mai interesante gale de box din finalul acestui an îi va avea în centrul atenției pe Chris Eubank Jr și Conor Benn. Lupta dintre cei doi este programată pe 8 octombrie 2022, la Londra, unde sunt așteptați peste 20 de mii de spectatori în O2 Arena.

Lupta dintre Eubank Jr și Benn are o încărcătură aparte din moment ce ei sunt copiii a doi foști mari pugiliști britanici. Astfel, Chris Eubank Jr. este fiul lui Chris Eubank, iar Conor Benn al lui Nigel Benn. Cei doi au fost rivali în anii ’80 și ’90 și au luptat pentru titlul mondial la categoria mijlocie și super-mijlocie în 1990 și 1993.

VIDEO AICI ⬇⬇

Iar lupta va fi și mai interesantă din moment ce Chris Eubank Jr a anunțat că îl va avea alături în perioada de pregătire și la partida de pe 8 octombrie pe tatăl său în locul lui Roy Jones Jr. “Bătrânul meu va fi în colț din nou pe 8 octombrie când îl voi întâlni pe Benn”, a scris Chris Eubank Jr pe Instagram.

De altfel, Eubank Jr declarase în urmă cu câteva săptămâni că își dorește să ducă rivalitatea familiei mai departe. “Am crescut privind luptele lor legendare și întotdeauna mi-am dorit să repet asta și să am propriul meu rival. Ar putea fi acesta Conor Benn? Vom afla. El a mers pe același drum ca mine, îi cunosc parcursul. A trăit în umbra unei legende și a încercat să iasă din ea, să își facă propriul nume. În cazul în care mă va învinge, își va face propriul nume și nu va sta în umbra tatălui său”, a spus Eubank Jr.

Chris Eubank Jr are un palmares bogat

Ambii pugiliști au un moral bun, iar Eubank Jr vine după un succes în luna februarie contra lui Liam Williams. El are astfel un bilanț de 32 de victorii și 2 înfrângeri. Dintre cele 32 de victorii, 23 au fost reușite prin KO. În schimb, Benn l-a învins recent pe sud-africanul Chris van Heerden și a ajuns la 21 de victorii, fără să fie înfrânt până acum. Dintre acestea, 14 au fost reușite prin KO.

În vârstă de 32 de ani, Eubank Jr a fost deținătorul titlului interimar WBA la categoria mijlocie de două ori, în 2015 și 2021. De asemenea, a mai avut în palmares și titlul IBO la categoria supermijlocie între 2017 și 2019, dar și titlul britanic la categoria mijlocie în 2016. Este pe locul secund în topul pugiliștilor la categoria mijlocie realizat de Boxrec, după Gennadiy Golovkin.

El și-a început cariera de pugilist amator în 2007, iar patru ani mai târziu a trecut la profesioniști, după ce a semnat cu promotorul Mick Hennessy. În primele 18 meciuri a obținut tot atâtea victorii, 13 dintre ele fiind reușite prin KO. La trei ani de la debutul la profesioniști, primul eșec a fost suferit în confruntarea cu Billy Joe Saunders, însă s-a revanșat câteva luni mai târziu după ce a devenit campion WBA la categoria mijlocie, după ce l-a învins pe Dmitri Chudinov. El și-a apărat titlul ulterior în fața lui Tony Jefter, iar în martie 2016 a câștigat și titlul britanic la categoria mijlocie cu o victorie în fața lui Nick Blackwell.

Anul 2017 i-a adus titlul IBO la categoria super-mijlocie cu un succes contra lui Renold Quinlan. Acesta l-a apărat ulterior de două ori, după ce i-a învins pe Arthur Abraham și Avni Yildirim. În 2018 a fost învins de George Grooves și a pierdut acest titlu, dar la un an distanță l-a recuperat după lupta cu James DeGale. Din 2019 a obținut și titlul interimar vacant la categoria mijlocie WBA după ce Matt Korobov s-a accidentat la umăr.

VIDEO AICI ⬇⬇

Chris Eubank Jr este un sportiv foarte mediatizat în Marea Britanie și este pasionat și de poker. Începând cu 2022, Eubank a devenit ambasadorul 888poker, platformă de poker online licențiată inclusiv în România. 888 este destinația preferată pentru muIți dintre iubitorii de poker online Romania , un loc în care se pot distra responsabil și în siguranță pe o platformă excelentă.

Adversarul său, Conor Benn, ocupă locul 8 la categoria mijlocie mică, potrivit topului realizat de BoxRec. El a câștigat centura WBA continental la această categorie în 2018, după un succes cu Cedrick Peynaud, ce a avut loc tot pe O2 Arena din Londra. Și-a apărat această centură de nu mai puțin de șapte ori, ultima dată în aprilie 2022, în urma succesului cu Chris van Heerden. El este pregătit de un nou meci mare în gala de pe 8 octombrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version