in

Meciul Liverpool-Barcelona, comparat de Theresa May cu bătălia pentru Brexit


Prim-ministrul britanic Theresa May a comparat bătălia sa cu Bruxellesul pe tema Brexit cu incredibila revenire a echipei Liverpool în meciul cu Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor, relatează AFP.

Barcelona s-a impus cu 3-0 pe teren propriu. Liverpool, în teren fără vedetele Mohamed Salah şi Roberto Firmino, părea să se îndrepte în retur către o ratare a calificării.

Clubul englez a reușit însă una dintre cele mai spectaculoase “remontada” din istorie impunându-se pe teren propriu cu 4-0 și astfel calificându-se în finala Ligii Campionilor.

Cu prilejul sesiunii săptămânale de întrebări și răspunsuri din Parlament de miercuri, 8 mai, Theresa May s-a inspirat din această victorie pentru a vorbi despre Brexit.

Victoria lui Liverpool „ne arată că atunci când toată lumea spune că totul s-a terminat, că adversarul vostru european v-a învins, că timpul presează, că a venit timpul să vă recunoașteți înfrângerea, noi putem totuși să obținem un succes dacă toată lumea este unită”, a declarat prim-ministrul în aplauzele membrilor Partidului său Conservator.

Afirmațiile sale au reprezentat o replică la o înțepătură a liderului Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, care îi sugera „să ia sfaturi de la Jurgen Klopp”, carismaticul antrenor german al lui Liverpool, „privind maniera de a obține rezultate în Europa”.

Guvernatorul conservator al Theresei May este angajat de peste o lună în discuții cu opoziția laburistă pentru a încerca să ajungă la un acord care să ducă la votarea în Camera Comunelor a acordului de Brexit, încheiat cu Bruxellesul la sfârșitul lui noiembrie dar respins deja de trei ori de parlamentul britanic.
Aeroportul Internațional Henri Coandă, în topul celor mai proaste aeroporturi din lume

”După 3 ani de stat în Londra, m-am stabilit în Austria și sunt foarte bucuros că am facut asta”