in

Medici din Marea Britanie, avertisment pentru politicieni: Risc tot mai mare de revenire a pandemiei

Medici britanici de vârf avertizează partidele politice din Regatul Unit că este probabilă apariția de focare locale de coronavirus, iar al doilea val al epidemiei este un risc real, transmite Reuters miercuri.

„Deși forma viitoare a pandemiei în Regatul Unit este greu de prevăzut, dovezile disponibile indică probabilitatea tot mai mare” a reizbucnirii COVID-19, arată semnatarii scrisorii deschise publicate în British Medical Journal. Printre aceștia se numără Derek Alderson, președinte al Colegiului Regal al Chirurgilor, Andrew Goddard, președinte al Colegiului Regal al Medicilor și Katherine Henderson, președintă a Colegiului Regal pentru Medicina de Urgență.

Marea Britanie: Restricțiile din timpul pandemiei au salvat milioane de vieți

„Multe elemente de infrastructură necesare pentru limitarea răspândirii virusului încep să fie instalate, dar rămân probleme substanțiale”, susțin medicii.

Premierul Boris Johnson a anunțat marți, 23 iunie, că barurile, restaurantele și hotelurile din Anglia s-ar putea redeschide luna viitoare, în cadrul relaxării restricțiilor care au blocat aproape complet economia britanică.

Începe valul doi al pandemiei? China s-a întors la restricții din cauza coronavirusului, mii de zboruri anulate, noi măsuri de carantină
taxe universităţile din Anglia

Studenţii din UE vor plăti taxe mai mari la universităţile din Anglia, din 2021

Brokerul Cristian Sima: „Un dezastru, cel mai bine e să lași selecția naturală să-și facă treaba”