Menu
in

MigrationWatch: Imigranții le fură britanicilor locurile de muncă

Imigrația poate fi un factor semnificativ care afectează șomajul tinerilor britanici, în special în afara Londrei, arată un studiu al MigrationWatch UK publicat în luna august.



MigrationWatch UK, organizație care cere reducerea drastică a imigrației, a descoperit că în zonele cu niveluri ridicate de imigrație, nivelul de șomaj în rândul tinerilor britanici este la fel de ridicat. Pentru fiecare 1.000 de imigranți din cele 50 de autorități locale din Anglia cele mai afectate de imigrație, numărul șomerilor tinerilor se ridică în medie la 700. În zone din afara capitalei, numărul șomerilor tineri a fost de 900 la fiecare 1.000 de imigranți. În Londra, au fost cu 200 mai mulți tineri fără loc de muncă la fiecare 1.000 de imigranți. MigrationWatch UK arată că descoperirile sale fac o legătură clară între imigrație și șomajul în rândul tinerilor care nu mai pot fi ignorați sau lăsați deoparte.

Andrew Green, președintele grupului, a spus: “Mulți factori contribuie la șomajul în rândul tinerilor însă acest studiu sugerează că imigrația este un factor semnificativ în zonele cu imigrație ridicată. În timp ce o imigrație controlată corespunzător poate fi un beneficiu economic, acesta demonstrează că politica “ușilor deschise” din deceniul trecut a avut un efect dăunător asupra angajărilor și astfel asupra standardului de viață al lucrătorilor născuți în UK din zonele cele mai afectate. Subiectul reducerii imigrației la niveluri rezonabile, așa cum a promis guvernul, capătă forță pe zi ce trece.” Studiul MigrationWatch a apărut după ce date guvernamentale au arătat că aproape un milion de tineri din Anglia nu au un loc de muncă sau nu studiază.

Crește numărul angajaților străini, iar cel al britanicilor cu loc de muncă scade

Numărul muncitorilor străini a crescut cu 114,000 anul trecut – în timp oamenii născuți în Marea Britanie au continuat să-și piardă locurile de muncă. Date de la Oficiul Național de Statisticdă (ONS) arată că lucrătorii născuți în străinătate sunt beneficiarii etapelor de început ale redresării economiei.

Creșterea numărului de lucrători străini se datorează în mare parte venirii din fostele țări din Blocul Estic, din India și SUA. Date de la ONS arată că mai mult de 184.000 de locuri de muncă au fost create între aprilie și iunie 2010 (multe dintre ele sunt part-time), cea mai mare creștere trimestrială a angajărilor în ultimii 21 de ani. Dar creșterea s-a datorat în principal lucrătorilor născuți în afara UK. Creșterea trimestrială în rândul celor născuți în afara UK a fost de 145.000, comparativ cu o creștere de numai 41.000 în rândul lucrătorilor născuți în UK.

În total numărul angajaților din Marea Britanie este de 29 de milioane. Comparatic cu anul trecut, britanicii pierd din nou. Datele ONS arată că un număr total de 25,08 milioane de oameni născuți în UK au fost angajați în al doilea trimestru al lui 2010, cu 15.000 mai puțin față de anul anterior. Dar numărul oamenilor născuți în afara UK care au fost angajați a fost de 114.000 ajungând la 3,95 milioane, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Andrew Green, președintele grupului de lucru MigrationWatch, a spus că datele privind angajările sunt “o altă dovadă a faptului că imigrația chiar afectează perspectivele de muncă ale lucrătorilor născuți în Marea Britanie. O proporție impresionantă a creșterii angajărilor se datorează lucrătorilor străini care obțin un loc de muncă în Marea Britanie”.

Ministrul Imigrației Damian Green a spus: “Acest guvern crede că Marea Britanie poate beneficia de pe urma imigrației dar nu a unei imigrații necontrolate. Recunosc importanța atragerii celor mai străluciți și buni pentru a asigura o creștere economică puternică, dar imigrația nelimitată poate plasa o presiune inacceptabilă asupra serviciilor publice.

Introducerea unei limite numărului de imigranți din afara Europei care vin aici să muncească este doar una dintre căile prin care intenționăm să obținem acest lucru. Alături de limită, vor exista acțiuni pentru readucerea omenilor la muncă și pentru a furniza lumii afacerilor calificările de care are nevoie de la forța de muncă britanică – reducând nevoia de imigranți pe măsura reducerii numărului lor”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version