in

Mii de lucrători, nevoiți să plece de la muncă, pentru că nu au fost vaccinați

Mii de lucrători din sectorul îngrijirii au fost concediați sau au fost suspendați, întrucât legea nu le mai permite să lucreze dacă nu se vaccinează complet.

O șefă a unei case de îngrijire a plâns în hohote când a dezvăluit că a fost nevoită să concedieze șase membri ai personalului pentru că nu erau vaccinați.

Noile reguli controversate care interzic să lucreze îngrijitorilor care nu au avut două doze antiCovid au intrat în vigoare ieri.

Demisii în lanț în azilurile din Marea Britanie din cauza vaccinării obligatorii: „Ne simțim trădați”

Presiune uriașă

Theresa Ingram-Gettins, care administrează casa de îngrijire Boldmere Court din Sutton Coldfield, a dezvăluit că a fost nevoită, de asemenea, să suspende încă șase lucrători, punând o presiune uriașă asupra membrilor ei rămași ai personalului.

Vorbind la ITV, ea a spus că se teme că cei care pleacă vor fi „puși în sărăcie”.


„Această casă este ca o familie, suntem cu toții foarte, foarte apropiați unul de celălalt. A trebuit să pun oamenii într-o posibilă sărăcie pentru că a trebuit să le iau locurile de muncă”, a spus ea, citată de Metro.

Mii de oameni concediați

Se crede că mii de oameni din toată țara și-au pierdut locul de muncă din cauza nevaccinării.

Cifrele publicate de NHS England arată că peste 56.000 de angajați actuali din casele de îngrijire pentru rezidenți mai tineri și mai în vârstă nu au fost înregistrate ca având ambele doze din 7 noiembrie – cu patru zile înainte de termenul limită de ieri.

Câteva mii dintre aceștia s-au auto-certificat ca scutiți din punct de vedere medical sau au solicitat dovezi.

Theresa Ingram-Gettins a spus că se teme că personalul ei care pleacă va fi pus în sărăcie

Marea Britanie: „Fără vaccin, fără job”. 60.000 de angajați din casele de îngrijire rămân fără loc de muncă

Lipsesc 9000 de angajați

Există aproape 9.000 de angajați mai puțin în casele de îngrijire pentru adulți în vârstă, de când guvernul a anunțat că injecțiile vor deveni obligatorii la jumătatea lunii iunie, deși acest lucru se datorează probabil mai multor motive.

Doamna Ingram-Gettins a spus că sunt forțați să folosească agenții pentru prima dată pentru a-i înlocui pe cei care au fost concediați.

Ea a adăugat: „Oamenii fac schimburi suplimentare. Au fost obosiți. Am trecut prin pandemie. Nu avem vacanțe, nu avem zile libere, suntem doar epuizați și Boris nu ne ajută cu asta.”

Între timp, șeful unei alte case de îngrijire a numit politica „antidemocratică” și spune că va aduce industria „în genunchi”.

Mai multe schimburi

David Crabtree, care conduce Crabtree Homes, în Ilkley, West Yorkshire, a spus: „Mânia mea este pentru cei care au luptat atât de valoros la începutul pandemiei, cu mii de angajați din prima linie murind, să fie recompensați cu un P45.

Sunt în favoarea vaccinării oamenilor, sunt pro-vaccin, dar sunt împotriva ca oamenii să fie forțați.

Sută la sută din personalul și rezidenții mei sunt vaccinați și am avut un focar în urmă cu cinci săptămâni în care au murit două persoane.”

„Legea ar fi trebuit să se schimbe la începutul pandemiei și să fie o cerință legală în faza interviului, nu după ce persoana este la locul de muncă și a îndeplinit volumul de muncă obositor.

Acești oameni au lucrat 22 de luni consecutiv, fără să aibă odihnă. Pentru locurile lor de muncă cu salariul minim sunt puse în joc.”

Politică similară pentru NHS

Miniștrii au spus că o politică similară va fi introdusă pentru lucrătorii din prima linie a NHS în primăvara anului viitor.

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a declarat că este „responsabilitatea sa de a face tot ce putem pentru a proteja persoanele vulnerabile”.

Un purtător de cuvânt a adăugat: „Ne-am consultat și am lucrat îndeaproape cu sectorul pentru a încuraja adoptarea vaccinului înainte de termenul limită.

De când a fost anunțată consultarea, utilizarea primei doze în rândul personalului din casele de îngrijire a crescut de la 80% la 94%.

Colaborăm îndeaproape cu autoritățile locale și cu furnizorii de case de îngrijire pentru a ne asigura că va exista întotdeauna suficient personal cu abilitățile potrivite pentru a oferi îngrijiri de înaltă calitate.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

certificat obligatoriu

Certificatul verde, obligatoriu la muncă în România. “Vom ajunge până la CONCEDIERI”

mercedes furat uk

Mercedes de 120.000 de lei, furat din Marea Britanie, descoperit în curtea unei femei din Maramureș