Menu
in

Ministrul Brexitului vrea o relație „specială” cu UE. „Să fie ca în Elveția, dar fără libertate de circulație”

Ministrul pentru Brexit, David Davis, a declarat că libertatea de circulație din cadrul UE a dus la creșterea economică din Marea Britanie, dar că această creștere a fost una „nesănătoasă”. Potrivit The Independent, Davis spune că își dorește un aranjament cu UE după modelul elvețian, exceptând libertatea de circulație a cetățenilor europeni.

„Asta vrea poporul britanic, preluarea controlului frontierelor”, a declarat ministrul Cabinetului May.

El a mai spus că în cazul în care Marea Britanie dorește să rămână parte a pieței unice europene, atunci este foarte posibil ca libera circulație să fie o parte a acestui acord. Însă el a lăsat să se înțeleagă că Regatul Unit ar putea porni la drum, după Brexit, fără un acord cu privire la piața unică: „Avem nevoie de o evaluare corectă a liberei circulații”.

În 2013, scrie The Independent, fostul premier David Cameron declarase că „libera circulație în Europa trebuie să fie mai puțin liberă”. Apoi, în 2014, guvernul a lansat reforme cu privire la unele restricții la asistența socială pentru europeni.

Cu toate acestea, Ministerul Muncii și Pensiilor, a raportat Comisiei Eurpene, în 2013, că nu existau dovezi ale așa numitului „turism social”, ceea ce a deschis porțile unei campanii negative, discriminatorii, cu privire la cetățenii europeni.

În perioada premergătoare alegerilor generale din 2015, laburiștii și liberal-democrații au subliniat că nu există turism social din Uniunea Europeană. S-a cerut, totuși, o interdicție pentru doi ani a acordării de ajutoare sociale pentru cetățenii UE și eliminarea posibilității prin care copiii lucrătorilor europeni să primească alocație în țările de baștină.

Potrivit Centrului UCL pentru Cercetarea și Analiza Imigrației, lucrătorii din UE oferă benericii economice nete de 22 de miliarde de lire sterline. Asta arată că există o contribuție netă finanțele publice proporțional mai mare decât cea a cetățenilor britanici. În cazul în care s-ar opri libera circulație, ar fi mai puțini oameni în Regatul Unit, însă și mai puține resurse financiare, se arată în The Independent.

 

De asemenea, studiile arată că nu există o presiune asupra școlilor sau asupra Sistemului de Sănătate din UK din cauza imigranților din UE.

Zeci de români locuiesc în mașini, pe străzile Londrei: „E mai bine decât în România”

Încă o „petardă” marca Daily Express:„Europenii migrează în masă în Marea Britanie și ne FURĂ locurile de muncă”

Britanicii sunt îngroziți. Vezi câți români își caută de muncă în Regatul Unit

Campanie anti-românească în THE SUN: 5.000 de romi din Țăndărei sunt în Marea Britanie. “Ieșim din UE ca să scăpăm de ei”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version