in

Ministrul britanic al Sănătăţii nu exclude carantina totală: ”Dacă fiecare va respecta regulile, atunci vom putea evita viitoare lockdown-uri”

Ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock a declarat duminica aceasta că un al doilea „lockdown” la nivel naţional este una dintre soluţiile luate în calcul pentru a opri răspândirea coronavirusului, dar că el nu îşi doreşte o asemenea măsură.

”Dacă fiecare va respecta regulile, atunci noi vom putea evita viitoare lockdown-uri la nivel naţional, însă, fără îndoială, noi trebuie să fim pregătiţi să acţionăm dacă va fi necesar”, a declarat Hancock la BBC.

”Eu nu exclud aceasta, chiar dacă eu nu-mi doresc acest lucru”, a adăugat ministrul.

Regatul Unit este cea mai lovită ţară europeană de pandemia în curs, cu aproape 42.000 de decese înregistrate, şi se confruntă cu o creştere rapidă a numărului de noi cazuri de infectări de la sfârşitul vacanţei.

Noi măsuri restrictive anunțate deja de Boris Johnson

Premierul Boris Johnson, care a declarat în această săptămână că Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19, a prezentat noi măsuri de restricţie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, cele mai afectate.

Chiar dacă noi restricţii au fost introduse în această săptămână, premierul britanic şi-a exprimat reticenţa să impună o nouă izolare totală a ţării, în timp ce mai mulţi deputaţi conservatori se arată critici faţă de măsurile deja luate.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie, doar 6% din populaţia britanică are anticorpi împotriva COVID-19, chiar și cele vindecate pot transmite virusul

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în Anglia. Ce măsuri pregătește guvernul român pentru cei care vin din această țară

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în Anglia. Ce măsuri pregătește guvernul român pentru cei care vin din această țară