in

Ministrul pentru Afaceri respinge extinderea suportului financiar pentru angajaţi. Marea Britanie riscă un val de șomaj în masă

Ministrul pentru Afaceri al Marii Britanii, Alok Sharma, a respins cererile cu privire la extinderea programelor de suport financiar pe timpul pandemiei de coronavirus, afirmând că guvernul pune accentul pe redeschiderea economiei într-o manieră „prudentă și treptată”, informează Bloomberg.

“Trebuie să facem afacerile să funcționeze”, a spus ministrul. Acestasusține îndrumările guvernului conform cărora angajații care se pot întoarce la locurile de muncă ar trebui să facă acest lucru.

Rishi Sunak, ministrul de finanțe, a continuat să facă presiuni pentru a extinde programul guvernamental de șomaj tehnic, program ce ajută la plata salariilor a zece milioane de locuitori din Marea Britanie.

Acest sprijin financiar venit de la guvern nu este considerat ca fiind fezabil pe lunga durata. Pe de alta parte, economiștii au avertizat că dacă sprijinul nu va mai fi acordat, acest lucru ar putea declanșa un val de șomaj în masă.

“Pachetul de sprijin oferit de guvernul britanic este unul dintre cele mai generoase din lume”, a spus Sharma.

Programul de șomaj tehnic va începe să fie redus din nou începând cu săptămâna viitoare, în timp ce companiilor li se va solicita să contribuie cu o pondere mai mare la salariile angajaților.Impact devastator asupra turismului în Marea Britanie: peste 90.000 locuri de muncă au fost desființate

Viața de lux a membrilor unei grupări de proxeneţi ce acționa în Marea Britanie, racolau fete prin metoda „loverboy”