in

Muncitorii est-europeni, înlocuiţi cu roboţi. Fermierii britanici caută soluţii disperate pentru a nu rămâne cu recoltele pe câmp

fermieri britanici roboţi

Fermierii britanici caută soluţii pentru a-şi salva afacerile. Vor introduce roboţi pe câmpurile lor, după ce pandemia de coronavirus şi Brexitul au dus la scăderea numărului de muncitori necesari pentru a culege fructele şi legumele, scrie Agerpres, citând Bloomberg.

Agricultorii europeni au avut dificultăţi în a-şi asigura forţa de muncă necesare pentru a culege recoltele din acest an, după ce măsurile de carantină au restricţionat mişcarea muncitorilor sezonieri de-a lungul continentului.

În Marea Britanie, problema lipsei de muncitori sezonieri este agravată şi de ieşirea din Uniunea Europeană, care i-a făcut pe muncitori să îşi caute de lucru în altă parte. Mai puţin de o treime din muncitorii emigranţi în agricultură ar urma să ajungă în acest an din cauza coronavirusului.

“Această situaţie ar putea provoca probleme serioase pentru numeroase sectoare, precum culegerea de fructe şi legume, ceea ce pe cale de consecinţă va conduce la reducerea alimentelor disponibile în Marea Britanie, într-un moment în care este mare nevoie de ele”, a declarat Simon Pearson, profesor de tehnologie agricolă la Universitatea din Lincoln.

Teste cu roboţi

Un consorţiu care este sprijinit de furnizorii de alimente proaspete, va testa roboţi în ferme în acest sezon, automatizare fiind singura soluţie la care pot spera. În prima fază testele cu roboţi vor fi efectuate la fermele care cultivă mere, afine, salată şi brocoli.

Consorţiul care include Agri-EPI Centre, alături de Universitatea din Lincoln, sindicatul fermierilor National Farmers Union şi alte părţi, are sprijinul a peste 100 de producători de alimente proaspete din Marea Britanie.

Pandemia de coronavirus a crescut nevoia de automatizare în producţia de alimente din cauza întreruperilor înregistrate la abatoare şi ferme.

Deşi cultivatorii de fructe şi legume au încercat automatizarea şi în trecut, dezvoltarea de noi tehnologii poate fi un proces de durată şi presupune costuri mai mari pentru fermieri.

În plus, introducerea de roboţi ar putea impune şi modificarea fermelor care sunt concepute pentru munca umană.
O româncă din Anglia a pierdut tot ce strânsese în șase luni. A primit un telefon de la „bancă” și a transferat toți banii în contul infractorilor

S-a stabilit cauza morții în cazul celor două surori găsite în parcul din Wembley: Înjunghiate de mai multe ori