in

Nepotul lui Winston Churchill, exclus din Partidul Conservator de Boris Johnson

Nepotul lui Winston Churchill, cunoscutul lider politic care a condus Marea Britanie în victoria din al Doilea Război Mondial, va fi dat afară din Partidul Conservator din cauză că a votat, alături de opoziție, împotriva premierului Boris Johnson, în plină criză Brexit, scrie Hotnews.

Nicholas Soames este unul dintre cei 21 de conservatori care au decis să voteze împotriva premierului Boris Johnson moțiunea de urgență prin care Camera Comunelor a făcut marți, 3 septembrie, un prim pas în blocarea planurilor premierului de ieșire din Uniunea Europeană fără acord.

Decizia de excludere din partid a unor membri marcanți este una fără precedent, în condițiile în care clasa politică este în profundă criză din cauza Brexit. 

Printre rebelii sancționați se mai numără cel mai longeviv membru al Camerei Comunelor, Ken Clarke, 79 de ani, dar și fostul ministru al Finanțelor, Philip Hammond. 

Întrebat dacă acesta ar putea fi sfârșitul pentru partidul conservator, Soames a răspuns „Nu. Dar este o noapte foarte grea”.

„Este păcat, mare păcat, că exact asta au plănuit: ceea ce se întâmplă acum este exact ceea ce și-au dorit și vor încerca să declanșeze alegeri generale”, a mai comentat el, potrivit Reuters. 

Soames, 71 de ani, căruia Regina Elizabeth a II a i-a conferit titlul de Sir în 2014, este parlamentar din 1983, membru al partidului conservator de 37 de ani și a deținut funcția de ministru adjunct al apărării.

Este fiul lui Mary Soames, cel mai mare dintre cei cinci copii ai fostului premier britanic Winston Churchill.

Londra. Parlamentul preia controlul asupra Brexit. Boris Johnson anunță o moțiune pentru alegeri anticipateRomân angajat al Sports Direct, prins în timp ce fura marfă de mii de lire sterline dintr-un depozit

VIDEO – Spărgător periculos căutat de poliție. Se oferă recompensă de 20.000 de lire sterline. Ar putea fi român