in

Netflix va pierde 700.000 de clienți din Marea Britanie în doi ani. De ce atât de mulți britanici renunță?

Netflix va pierde 700.000 de clienți din Marea Britanie. Se așteaptă ca Netflix să sufere un al doilea an de scădere a numărului de abonați în Marea Britanie în 2023, pe măsură ce criza costului vieții își va pune amprenta, iar noul serviciu mai ieftin și cu suport publicitar al gigantului de streaming are nevoie de timp pentru a cuceri utilizatorii, scrie The Guardian.

Cel mai mare serviciu de streaming din lume ar fi pierdut aproximativ 500.000 de abonați în Marea Britanie în 2022 și ar urma să piardă încă 200.000 în acest an, pe măsură ce consumatorii tot mai atenți la buget reduc cheltuielile.

Citiți și: Prețurile caselor din Marea Britanie scad pentru a patra lună consecutiv, cea mai lungă perioadă din 2008

Netflix va pierde 700.000 de clienți din Marea Britanie

Compania, care a redus personalul și a devenit mai disciplinată cu bugetul său anual de conținut în valoare de 17 miliarde de dolari (14 miliarde de lire sterline), după ce la începutul acestui an a raportat primele scăderi de abonați la nivel global din ultimul deceniu, va fi văzut cum baza sa de utilizatori din Marea Britanie va scădea de la 14,2 milioane la 13,7 milioane în acest an, potrivit firmei de cercetare Ampere Analysis.

Se preconizează că Netflix, cel mai popular serviciu din Marea Britanie, va fi singurul streamer important care va fi pierdut abonați în 2022. În 2021, compania a câștigat 800.000 de abonați, cel mai mic număr de abonați de la lansarea sa în Marea Britanie în 2012, pe măsură ce consumatorii s-au apropiat de “vârful Netflix”.

Care este concurența?

Lansarea spin-off-ului Stăpânul inelelor, The Rings of the Power, cel mai scump serial de televiziune din lume, prima serie costând 465 de milioane de dolari (336 de milioane de lire sterline), a ajutat rivalul Prime Video de la Amazon să își crească baza din Marea Britanie de la puțin peste 12 milioane la 12,3 milioane de conturi în 2022.

Singurul serviciu important care își menține un impuls semnificativ este Disney+, cea mai nouă superputere în materie de streaming, lansată în Marea Britanie la începutul anului 2020, care va raporta o creștere de 1,4 milioane de abonați, lider de piață, pentru a-și duce baza din Marea Britanie la 6 milioane în acest an.

La nivel global, Netflix a revenit pe creștere în al treilea trimestru, adăugând 2,4 milioane de abonați peste așteptări, datorită unor seriale precum Dahmer și Stranger Things 4. A încheiat anul 2022 cu lansarea foarte așteptată a filmului Glass Onion: A Knives Out Mystery, pe 23 decembrie.

Cu toate acestea, starea dezastruoasă a economiei britanice – cu o inflație de aproape 11%, la un maxim de patru decenii, și o perspectivă semnificativ mai proastă decât majoritatea piețelor mondiale majore – înseamnă că recuperarea abonaților va dura semnificativ mai mult timp.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.5]

nascut într-un avion

O româncă a născut un băieţel într-un avion ce călătorea pe ruta Marea Britanie-România, aterizare de urgență la Praga

Încoronarea regelui Charles ar putea fi „invalidată” din cauza unei aventuri, spune biograful regal