in

Nivelul de trai al muncitorilor britanici a scăzut într-un ritm record, salariile nu țin pasul cu inflația

Nivelul de trai al muncitorilor britanici a scăzut în luna mai într-un ritm record, după ce creșterile salariale nu au reușit să țină pasul cu inflația.

Potrivit Oficiului Național de Statistică, în cele trei luni de până în luna mai, cu excepția bonusurilor, salariile au crescut cu 4,3% în sectorul public și privat, dar au scăzut cu 2,8%, ceea ce reprezintă o scădere record, scrie The Guardian.

Partidul Laburist a dat vina pe guvernul conservator pentru scăderea salariilor reale, afirmând că acesta “a lăsat oamenii mai expuși la inflație și la criza costului vieții”.

Fermierii englezi vor fi plătiți cu până la 100.000 de lire sterline pentru a renunța a activitate

Nivelul de trai al muncitorilor britanici a scăzut în ritm record

Plățile puternice de bonusuri în unele sectoare au dat un impuls cifrelor, a precizat ONS, sectorul serviciilor financiare și profesionale și cel al construcțiilor înregistrând o creștere a salariilor de 8,2% și, respectiv, 8,1%.

Au fost vești mai bune din cifrele care arată că numărul persoanelor angajate a crescut în luna mai.

Peste 290.000 de lucrători s-au alăturat pieței muncii, cu aproximativ 120.000 mai mult decât prognozaseră analiștii City. Între timp, șomajul a rămas stabil la 3,8%, iar angajatorii au ridicat nivelul locurilor de muncă vacante la un nou maxim.

Dar angajatorii nu au reușit să atragă mulți dintre lucrătorii care au părăsit piața muncii în timpul pandemiei, pentru a lăsa rata de ocupare a forței de muncă de 75,9% sub nivelul de dinaintea pandemiei.

Costul vieții s-a ridicat

Și criza costului vieții s-a agravat, de asemenea, deoarece salariile nu au reușit să țină pasul cu creșterea prețurilor, a declarat Oficiul Național de Statistică.

Șeful ONS pentru piața muncii și statisticile privind gospodăriile, David Freeman, a descris cifrele ca fiind o “imagine mixtă”, după ce creșterea numărului de persoane care lucrează a fost compensată de eșecul persistent al majorității lucrătorilor de a se proteja de inflație cu o creștere salarială mai mare.

“Numărul de persoane angajate rămâne sub nivelul de dinaintea pandemiei și, deși numărul persoanelor care nici nu lucrează, nici nu caută un loc de muncă este acum în scădere, acesta rămâne mult peste nivelul în care se afla înainte ca Covid-19 să lovească”, a declarat Freeman.

“Cu o cerere de forță de muncă în mod clar încă foarte mare, șomajul a scăzut din nou, ocuparea forței de muncă a crescut și a existat un alt minim record pentru concedieri”.

“În urma creșterilor recente ale inflației, salariile sunt acum în mod clar în scădere în termeni reali, atât incluzând, cât și excluzând bonusurile.

“Excluzând bonusurile, salariile reale scad acum mai repede decât oricând de când au început înregistrările în 2001.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

bbc taxa

Marea Britanie, fiecare familie ar putea fi obligată să plătească o taxă BBC, chiar dacă nu are televizor

luton airport

Probleme mari la aeroportul Luton: zborurile au fost anulate timp de două ore, după ce pista s-a ”topit”