in

Teroare în Marea Britanie, a murit al nouălea copil infectat cu streptococul A

Nouă copii infectați cu streptococul A au murit în Marea Britanie – Nouă copii din Marea Britanie au murit după infectarea cu streptococul A. Numărul victimelor streptococului A, care provoacă scarlatina, a explodat. Autoritățile sanitare din Marea Britanie au anunțat marți, 6 decembrie, al nouălea deces din cauza acestei bacterii cu potențial letal.
>>> Copii din Londra duși la spital cu scorbut, deoarece părinții nu își pot permite fructe și legume

Nouă copii infectați cu streptococul A au murit în Marea Britanie

Copii infectați cu streptococul A – Al noulea caz este o elevă în vârstă de 5 ani, dintr-o școală primară din Belfast. Fata a murit ieri, luni, 5 decembrie, după ce s-a îmbolnăvit de infecția bacteriană.

La Londra, doi copii au murit până acum din cauza infecției, unul în Lewisham, South East London, și altul în Ealing West London. Între timp, o școală din Hull a fost închisă pentru o curățare profundă după un focar printre elevi, relatează MyLondon.news.
>>> Un vaccin de rapel anti-poliomielită va fi administrat TUTUROR copiilor sub 10 ani din Londra, pentru a preveni primul focar în Marea Britanie în 50 de ani

Copii infectați cu streptococul A – Antibiotice în școli

Ministrul educației, Nick Gibb, a spus că antibiotice preventive ar putea fi administrate copiilor din școlile afectate de infecții cu Streptococul A.

Întrebat despre creșterea recentă a cazurilor de copii infectați cu Streptococul A, un purtător de cuvânt oficial al prim-ministrului Rishi Sunak a spus: „Observăm un număr mai mare de cazuri de streptococ din grupa A în acest an, comparativ cu cele obișnuite. Bacteriile pe care le știm provoacă o ușoară infecție care este ușor de tratat cu antibiotice și, în circumstanțe rare, poate ajunge în fluxul sanguin și poate provoca boli grave.

Este neobișnuit, dar este important ca părinții să fie atenți la simptome”, a spus el. Dacă un părinte sau un îngrijitor suspectează scarlatina, ar trebui să sune medicul de familie sau 111, deoarece tratamentul prompt cu antibiotice poate preveni bolile grave și poate opri răspândirea infecției.

Mesaj urgent de sănătate publică

Copii infectați cu streptococul A – Ca urmare a creșterii numărului de cazuri, școlile i-au avertizat pe părinți să fie foarte atenți la simptome, iar Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a emis „mesaj urgent de sănătate publică” din cauza extinderii acestei boli.

Bacteriile streptococi din grupul A pot provoca multe boli diferite, inclusiv impetigo, infecția cutanată, scarlatina și faringita streptococică.

În timp ce marea majoritate a infecțiilor sunt relativ ușoare, uneori bacteriile provoacă o boală care pune viața în pericol numită boală streptococică invazivă de grup A.

Conform datelor UKHSA, au existat 2,3 cazuri de boală invazivă la 100.000 de copii cu vârsta cuprinsă între unu și patru ani în acest an în Anglia, comparativ cu o medie de 0,5 în sezoanele pre-pandemice (2017-2019).

Au existat, de asemenea, 1,1 cazuri la 100.000 de copii cu vârsta cuprinsă între cinci și nouă ani, comparativ cu media pre-pandemică de 0,3.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

masa craciun romani uk

Rata inflației prețurilor la alimente scade! Cât vor cheltui familiile din Marea Britanie pentru cina de Crăciun

uk temperatura vremea

Iarna se instalează în Marea Britanie, temperaturile scad până la -10C, în unele zone se anunță polei, îngheț și zăpadă