in

Noua politică britanică: „Gata cu blocarea, vom trata Covid-19 ca pe gripă”, spune Chris Whitty

Directorul medical principal Chris Whitty, principala autoritate a țării pentru răspunsul la pandemie, a declarat că virusul corona “nu va dispărea” și pentru aceasta “trebuie să învățăm să îl gestionăm” într-un mod diferit, concentrându-ne pe vaccinuri și medicamente, dar fără a impune mai multe măsuri de distanțare socială în viitor

Pare clar că virusul corona este destinat să rămână cu noi pentru o lungă perioadă de timp, dar nu ne putem imagina un viitor în care națiunile vor merge înainte impunând blocaje pentru a-l opri, așa că trebuie să învățăm să trăim cu el și să-l tratăm ca gripa.

Este linia pe care Regatul Unit a decis să o urmeze pentru viitor, grație formidabilei campanii de vaccinare pusă în aplicare de guvernul Boris Johnson, încet începe să redeschidă afacerile și încearcă să revină la normalitate pe insulă. Conform previziunilor, noua linie ar putea fi aplicată încă din 21 iunie când, conform foii de parcurs, vor fi eliminate toate restricțiile și regulile de distanțare socială.

Covid nu va dispărea

„Covid-19 nu va dispărea” și, prin urmare, „este clar că va trebui să o gestionăm, la un moment dat, cam așa cum am controla gripa”, a explicat Chris Whitty, medicul șef britanic, omul de știință care conduce , împreună cu consilierul științific șef Patrick Vallance, răspunsul la situația de urgență.

Vorbind la un webinar al Royal School of Medicine, profesorul Whitty a reamintit că „în fiecare an, între 7 și 9 mii de cetățeni mor din cauza gripei, dintre care majoritatea sunt foarte bătrâni și la fiecare câțiva ani există un an de gripă negativ în care mor între 20 și 25 de mii de oameni. Ultima dată s-a întâmplat în urmă cu trei ani și nimeni nu a observat.


«Acum scopul este să folosim noile arme disponibile, cum ar fi vaccinurile și medicamente, pentru a ajunge la astfel de numere și pentru coronavirus și, eventual, pentru a scădea, dar pentru a face acest lucru nu putem folosi arma de blocare pentru totdeauna», dar «trebuie să înțelegem ce este o politică rațională pentru a face acest lucru și, prin urmare, aș distinge mult între un mediu pandemic și ceea ce obții cu gripa sezonieră».

Ceea ce trebuie să vizăm este «să ne apropiem cât mai mult posibil de„ zero victime ”, dar întrebarea este cum să echilibrăm acest lucru cu alte priorități?», aspus Whitty, după cum a scris Telegraph.

Fără blocare

«Dacă anul viitor am spune „putem face față gripei punându-i din nou pe toți în blocaj în timpul iernii”, cred că profesia medicală nu ar fi populară în rândul publicului larg», a continuat el și, prin urmare, «trebuie să găsim un echilibru pentru a menține „infecțiile cu coronavirus și victimele” în mod eficient la un nivel scăzut, minimizând decesele cât mai bine posibil, dar într-un mod pe care populația îl tolerează, prin contramăsuri medicale precum vaccinuri și, în timp util, medicamente.»

În acest fel, va fi posibil să «minimalizăm mortalitatea, fără a maximiza impactul economic și social asupra concetățenilor noștri.»

În opinia sa, cel mult s-ar putea gândi la măsuri specifice și temporare, precum închiderea școlilor și universităților sau prevenirea vizite la case de bătrâni pentru bătrâni, dar fără blocare.

Variantele necunoscute

Direcția în care se mișcă Regatul Unit, în opinia sa, arată că toate acestea sunt posibile, chiar dacă din păcate rămâne necunoscutul variantelor care ar putea arunca în aer toate planurile, chiar și în Marea Britanie.

«Societatea nu va mai tolera mai mult decât un anumit număr de oameni care se îmbolnăvesc, chiar dacă știu că boala va dispărea primăvara», așa că trebuie să fim pregătiți să «tragem semnalul de alarmă dacă o variantă ne aduce înapoi la o situație în care există o creștere necontrolată datorită faptului că răspunsul imunologic la acesta pur și simplu nu este acolo».

Ultimul buletin din Marea Britanie vorbește despre 3.402 de cazuri noi și 52 de decese. Raportul dintre noile infecții și populație este mai mic decât cel al tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene, cu excepția Portugaliei. În total, au fost administrate 28.828.879 doze de vaccin, iar aproape trei milioane de persoane au avut și a doua injecție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Marea Britanie a publicat o nouă listă roșie. Vezi din ce țari nu este permisă intrarea în Regatul Unit

Populația din Marea Britanie va primi gratis două teste Covid pe săptămână