in

Noua regulă în Codul Rutier 2022: 1.000 de lire amendă dacă deschizi ușa cu mâna greșită


Noua regulă din Codul Rutier actualizat în 2022 din Marea Britanie prevede amenzi de 1.000 de lire sterline pentru șoferii care deschid ușa cu mâna greșită.

Noua regulă din Codul Rutier 2022: nu deschide ușa cu mâna greșită

„Dutch Reach”, așa este cunoscută această regulă, cere șoferilor să folosească mâna cea mai îndepărtată de ușă pentru a o deschide, pentru a se asigura că bicicliștii nu sunt răniți.

Cei care stau la volan trebuie să folosească mâna stângă, în timp ce pasagerii din față trebuie să folosească mâna dreaptă.

Șoferii și pasagerii trebuie să respecte noua regulă pentru a proteja bicicliștii în loc să deschidă orbește ușa mașinii. Grupul de campanie Cycling UK estimează că deschiderea neatentă a ușilor mașinilor duce la rănirea a 500 de persoane în fiecare an în Marea Britanie, potrivit Evening Standard.

Motivul din spatele regulii este că deschiderea ușii cu mâna cea mai îndepărtată determină șoferul să își întoarcă corpul spre ușă și să privească peste umăr când iese din vehicul.

Procedând astfel, cei are deschid ușa vor vedea bicicliștii sau pietonii trecând pe lângă mașina lor, pe care i-ar fi ratat dacă nu ar fi verificat.


„Biciclistul justițiar” din Londra, pus la pământ de camionul condus de un șofer român

Art. 239 din Codul Rutier

În conformitate cu modificările aduse Codului Rutier, noua secțiune conform art. 239 prevede acum: „Acolo unde puteți face acest lucru, ar trebui să deschideți ușa folosind mâna pe partea opusă ușii pe care o deschideți; de exemplu, folosiți mâna stângă pentru a deschide o ușă din partea dreaptă.

Primul accident mortal în care a fost implicată o trotinetă electrică în Londra

Acest lucru vă va face să întoarceți capul să vă uitați peste umăr.

Atunci, este mai probabil să evitați rănirea bicicliștilor sau motocicliștilor care trec pe lângă dvs. pe drum sau persoanelor de pe trotuar.”

Dacă răniți pe cineva prin deschiderea ușii, puteți fi pedepsit cu o amendă de până la 1.000 de lire sterline.

Nu pot fi adăugate puncte de penalizare la permisul contravenientului.”

Șoferii din Marea Britanie vor fi amendați IMEDIAT dacă vor face asta pe autostradă

Regula a fost inventată în Olanda

O campanie extinsă pe tema „Dutch Reach” (atingerea Olandeză) de către Cycling UK a fost cheia pentru punerea în aplicare a noii reguli.

Acest termen a fost inventat în Olanda, unde a fost întotdeauna folosit ca standard pentru ieșirea dintr-un vehicul.

Se estimează că peste 500 de persoane din Marea Britanie sunt rănite de șoferii care deschid o ușă de mașină pe pista de biciclete în fiecare an.

Peterborough, un român a omorât cu un pumn un biciclist care voia să-i smulgă oglinda de la mașină. Condamnat cu suspendare pentru omor din culpă

Problema a fost adusă și mai mult în atenția publicului în 2016, când Chris Grayling, care era atunci ministrul transporturilor, a fost surprins lovind un biciclist de pe bicicletă când își deschidea ușa la Whitehall.

Cea mai recentă completare a Codului Rutier și aplicarea legală a noilor reguli intră în vigoare sâmbătă, 29 ianuarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

Arestat în lipsă în România, Anaser DUDUIANU a părăsit și Marea Britanie. Unde se ascunde interlopul care l-a șantajat pe Florin Salam

Arestat în lipsă în România, Anaser DUDUIANU a părăsit și Marea Britanie. Unde se ascunde interlopul care l-a șantajat pe Florin Salam

Crimă dublă în centrul Londrei. O femeie înjunghiată și un bărbat strivit cu mașina

Crimă dublă în centrul Londrei. O femeie înjunghiată și un bărbat strivit cu mașina