in

Noul ministrul al Sănătății din Marea Britanie anunță „revenirea la viața normală cât mai repede posibil”

Noul ministrul al Sănătății din Regatul Unit, Sajid Javid, a promis că nu va mai reveni regulile pandemiei după „ziua libertății”, 19 iulie.

El a declarat că „prioritatea sa absolută” este de a readuce viața la normal „cât mai repede posibil” și că dorește ca relaxarea restricțiilor să fie „ireversibilă”.

Javid urmează să transmită parlamentarilor o actualizare, în această după-amiază, cu privire la planurile Guvernului de relaxare a restricțiilor, relatează Daily Mail.

Noul ministru va spune că națiunea nu este încă în măsură să revină la viața normală pe 5 iulie, dar există speranțe mari ca totul să fie în regulă până la termenul din 19 iulie.

Potrivit unor surse citate de Daily Mail, abordarea lui Sajid Javid cu privire la pandemie va fi radical diferită de cea a lui Matt Hancock, deoarece el este „mult mai puțin axat pe decizii sociale decât predecesorul său.”

Matt Hancock a demisionat din funcția de ministru al Sănătății din Marea Britanie în urma scandalului încălcării regulilor pandemiei cu amanta


Matt Hancock și-a anunțat demisia sâmbătă seara, în urma apariției unor filme care îl arătau cum încalcă regulile de distanțare socială, sărutându-și asistenta în biroul său ministerial.

Javid a fost instalat rapid ca înlocuitor și a intrat rapid în pâine, în această după-amiază, când va oferi o actualizare majoră cu privire la pandemie în Camera Comunelor.

Unii deputați conservatori fac presiuni ca guvernul să relaxeze măsurile rămase începând cu 5 iulie, datorită succesului vaccinării din Marea Britanie.

Miniștrii speră că toate regulile rămase, inclusiv purtarea măștilor de față, vor lua sfârșit la data anunțată de Boris Johnson, adică 19 iulie.

Numărul cazurilor de coronavirus din Marea Britanie continuă să crească, dar numărul spitalizărilor rămâne scăzut, o sursă declarând că „nu există nimic care să sugereze că nu putem merge mai departe”.

Sursa a spus: „[Javid] nu a fost interesat de restricții, este cineva care vede impactul economic și social.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 4.6]

Sute de mii de cetățeni UE nu vor putea să obțină rezidența post-Brexit înainte de termenul final

UE împotriva UK: Spania interzice turiștii din Marea Britanie care nu au ambele doze făcute. Premierul Spaniol a anunțat când intră în vigoare noua măsură