in

O femeie din UK se luptă cu coronavirusul, la zece luni după ce s-a infectat: «Nu ştiu dacă voi mai fi bine vreodată»

femeie UK infectat

O femeie de 53 de ani din Marea Britanie spune că încă suferă din cauza coronavirusului, după zece luni de la infectare.

Nic Kimberley, fost jurnalist BBC, a povestit că a contractat virusul după ce a fost într-o vacanță în Caraibe, anul trecut, transmite Mirror.

Fmeia îşi aminteşte că s-a aflat în preajma mai multor pasageri chinezi pe aeroportul Gatwick, care sosiseră din Wuhan.

Inițial, ea a început să aibă febră, crize de tuse și să-și piardă gustul și mirosul. Când s-a întors acasă, a apelat la medicul de familie, care i-ar fi spus că ar putea suferi de gripă porcină, însă la scurt timp, starea ei de sănătate s-a agravat, începând să prezinte alte simptome, precum erupții cutanate și dureri articulare, relatează Ştirile Pro TV.

„Când m-am întors, toată lumea din jurul meu s-a îmbolnăvit. Niciun medic nu și-a putut da seama de ce aveam acele simptome ciudate. Am simțit că toți au renunțat la mine. Simțeam din ce în ce mai mult că e ceva în neregulă cu mine. Brațele și picioarele mele erau umflate și erau de un roșu aprins. Nu puteam merge. Nu aveam putere, nimeni nu mă credea”, a povestit Kimberley.

Nic a decis să-și facă analizele de sânge în luna februarie, care au arătat „rezultate anormale”. Din cauza faptului că nu toți medicii știau de noul virus în acea perioadă, nu s-a luat nicio măsură. Femeia a aflat oficial că suferă de Covid-19 în luna iunie, când a făcut un test.


Zece luni mai târziu, Kimberley încă se luptă cu simptomele. „Unele organe nu-mi funcționează corect de ceva vreme. Mi-am pierdut vederea”, a mai adăugat ea.

De asemenea, femeia încă are dificultăți în respirație și coronavirusul i-ar fi afectat memoria pe termen scurt, având un impact uriaș asupra sănătății sale mintale.

„Nu ştiu dacă voi mai fi bine vreodată. Vreau ca oamenii să știe cât de îngrozitoare este această boală”, a spus ea.
Marea Britanie: Numărul deceselor din cauza COVID-19 este în urcare. 224 de morți în ultimele 24 de ore

Cea mai scumpă casă de vânzare la Londra

Cea mai scumpă casă de vânzare la Londra. Proprietarii cer 54,5 milioane de lire sterline pe conacul situat într-unul din cele mai bogate cartiere