in

O fetiță din Londra a fost ucisă de POLUARE. Decizie istorică a justiției britanice

Justiția britanică a recunoscut pentru prima dată rolul poluării în cazul unei morți umane și a admis că o fetiță a fost ucisă de poluare.

Astfel, judecătorii au estimat că poluarea a reprezentat „o contribuție materială” la moartea unei fetițe de nouă anin din Londra, relatează AFP și The Guardian.

„Concluzia mea este ca poluarea aerului a reprezentat o contribuție materială la moartea Ellei Adoo-Kissi-Debrah, în 2013”, a declarat medicul legist adjunct al arondismentului londonez Southwark, Philip Barlow, după două săptămâni de audieri care s-au încheiat vineri.

Ella Adoo-Kissi-Debrah a murit pe 15 februarie 2013, în urma unei crize grave de astm, după aproape trei ani de crize repetate și circa 30 de spitalizări legate de această maladie. Ea locuia în cartierul Lewisham, la mai puțin de 30 de metri de „South Circular Road”, o autostradă foarte circulată din sudul capitalei.

În 2014, justiția a stabilit că fetița a murit din cauza insuficiențe respiratorii acute provocată de un astm sever și nu din cauza poluării. Însă aceste concluzii au fost anulate în 2019 și a fost dispusă organizarea unei noi serii de audieri, din cauza unor noi elemente științifice și în special a raportului unui specialist britanic în poluarea aerului, Stephen Holgate, în 2018.

O nouă TAXĂ de poluare în centrul Londrei. Vezi dacă va trebui să plătești în cazul în care ajungi în zona ULEZ


Stephen Holgate a observat o „legătură frapantă” între spitalizările de urgență ale Ellei și vârfurile înregistrate de dioxid de azot (NO2) și particule în suspensie, poluanții cei mai nocivi, în apropierea domiciliului sau.

„Ea trăia pe muchie de cuțit. Asta înseamnă că o schimbare foarte mică poate avea consecințe dramatice”, a explicat în cadrul unei audieri de pe 8 decembrie profesorul de imunofarmacologie al universității din Southampton. Între 28.000 și 36.000 de decese care se produc anual în Regatul Unit se estimează că sunt legate de poluarea aerului, notează AFP.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Actorul Dragoș Moștenescu, nevoit să se reprofileze din cauza pandemiei. „Nu ne lăsăm, nu stau și sperăm la un 2021 mai bun”

Președintele Franței, infectat cu COVID-19. Liderii europeni sunt în alertă maximă