in

„Opriți carantina!”. Guvernul Johnson, somat să renunțe la carantina de 14 zile. Sute de companii pornesc acțiuni împotriva noilor reguli de la Londra

Carantina de 14 zile impusă de autoritățile britanice la sosirea în țară ar putea fi ridicată de la 29 iunie, scrie Daily Mail.

Asta după ce rezervările Ryanair pentru vacanțe în țări mediteraneene s-au dublat într-o săptămână.

Este de așteptat ca guvernul să renunțe la carantină în favoarea unor „poduri aeriene” către țările cu risc scăzut de infectare cu coronavirus, mai anunță publicația britanică.

Informația a apărut după ce șefii companiilor de turism din Marea Britanie au spus că li s-au dat asigurări că planurile vor fi modificate în câteva săptămâni, deja existând două plângeri în justiție împotriva guvernului.

Din 8 iunie, toți cei care sosesc în Marea Britanie, inclusiv britanicii, trebuie să completeze un formular online unde să stabilească unde vor locui timp de două săptămâni. Refuzul carantinării se pedepsește cu o amendă de 1.000 de lire sterline.

Șeful Ryanair, Michael O’Leary, a catalogat inițiativa guvernamentală „mai mult decât inutilă”, în condițiile în care poliția nu va face „nicio acțiune imediată” chiar dacă un pasager dă o adresă falsă.


British Airways, EasyJet și Ryanair au depus deja o acțiune legală comună prin care intenționează să solicite Înaltei Curți un control judiciar.

Trei companii aeriene dau în judecată Marea Britanie pentru impunerea carantinei la intrarea în țară. „O mizerie”

O altă acțiune a fost depusă în numele lui Simon Dolan, proprietarul companiei aeriene charter Jota Aviation, cu sediul în Southend.

O a treia acțiune este pregătită acum de noul grup Quash the Quarantine (Opriți Carantina), care reprezintă peste 500 de hoteluri și firme de turism, mai scrie Daily Mail.

Carantina nu pare să îi sperie însă pe britanici care au început să cumpere din vacanțe, Ryanair raportând o creștere masivă a rezervărilor de bilete de avion.

„Rezervările s-au dublat în acest weekend față de weekendul precedent; în special pentru că familiile din Marea Britanie își rezervă vacanțe pentru a merge în Canare, Algarve, Baleare, Malaga și Italia. Majoritatea oamenilor din Marea Britanie știu că această carantună este complet prostească și inutilă”.

Un bărbat întors din Austria a încălcat izolarea şi a ajuns în carantină: «Mai bine aş fi ajuns la puşcărie, condiţiile sunt mizere»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Vasluian mort în urma unei bătăi primite în Anglia. Venise să strângă taxa de la muncitorii de pe un șantier pentru un clan de romi din Vaslui

Cifra reală a morților de COVID-19 în Marea Britanie, cu cel puțin 10.000 mai mare decât cea oficială