in

Tăieri bugetare de 2,5 miliarde de lire sterline

Guvernul britanic va trebui să pună în aplicare tăieri bugetare suplimentare de 2,5 miliarde de lire sterline (2,9 miliarde de euro) pe o perioadă de doi ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al premierului David Cameron, cu o zi înainte de prezentarea unui nou buget de austeritate, relatează AFP. 

Aceste economii se adaugă tăierilor drastice de cheltuieli deja realizate de la venirea la putere în 2010 a coaliţiei formate de conservatori şi liberal-democraţi.

Bugetele ministerelor vor fi reduse cu încă 1%, ‘ceea ce va ajuta la finanţarea unor noi investiţii’, a explicat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Ministerul Sănătăţii, Educaţiei şi cel al Dezvoltării vor fi scutite de tăierile bugetare, în timp ce Ministerul Apărării va beneficia de o reportare a creditelor neutilizate.

Pentru a atinge obiectivul reducerilor de cheltuieli, va ţine de fiecare minister vizat în parte să apeleze sau nu la noi suprimări de posturi.

Ministrul finanţelor, George Osborne, va prezenta miercuri un buget 2013/2014 marcat de austeritate, în pofida riscului de întoarcere la recesiune şi decizia agenţiei Moody’s de a retrage Marii Britanii ratingul AAA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sunday Express: Sute de mii de moldoveni se pregătesc să vină în UK, cu paşapoarte româneşti

Drepturile tinerilor (1)