in

Premierul scoțian Nicola Sturgeon: Un al doilea referendum pentru Brexit poate fi „irezistibil”
Nicola Sturgeon a declarat că un al doilea referendum asupra lui Brexit ar putea deveni „irezistibil” pe fondul preocupărilor legate de direcția negocierilor actuale.

Potrivit The Scotsman, Primul ministru scoțian a insistat că varianta „Niciun Brexit” ar fi mai bună decât cea „Fără o înțelegere”, susținută de premierul britanic Theresa May, deoarece a confirmat că guvernul scoțian va publica mai târziu în această lună o analiză nouă ce examinează impactul diferitelor rezultate Brexit asupra economiei.

Nicola Sturgeon a insistat că SNP nu este în campanie pentru un al doilea referendum. Cu toate acestea, într-un interviu radio, ea a spus: „Am spus și anterior și o voi spune din nou astăzi că eu cred că, pe măsură ce situația se dezvoltă, argumentul pentru a da oamenilor un cuvânt de spus cu privire la rezultatul final poate deveni irezistibil”.

Ea a adăugat: „Varianta „Nicio înțelegere” nu este de neconceput. Permiteți-mi să fiu absolut clară că nu este preferabil ca Brexit să se încheie fără nicio înțelegere.”

De asemenea, șefa guvernului scoțian a confirmat că va evalua calendarul celui de-al doilea referendum planificat privind independența scoțiană în cursul acestui an, când imaginea finală a Brexit va deveni mai clară.

Ea a adăugat: „O dată ce vom vedea rezultatul acestei etape a negocierilor în care suntem pe punctul de a intra, probabil în cursul acestui an, atunci voi face o evaluare și o judecată și o voi da parlamentului la timp”.

Scoția. Noi amenințări cu referendumul de separare în cazul unui Brexit

Scoția. Apel pentru recunoașterea independenței Cataloniei
Un oficial al UE avertizează: „Nu îi credeți pe cei care spun că Brexit nu se va întâmpla”

Nu toți cred în Brexit. O importantă bancă spaniolă vrea să își mute sediul la Londra