in

Președintele CE, Donald Tusk: UE nu trebuie să lase Marea Britanie să profite de Brexit

Uniunea Europeană nu trebuie să lase Marea Britanie să profite de ieşirea din blocul comunitar pentru că ar putea inspira şi alte state să-i urmeze exemplul, a declarat preşedintele Consiliului European Donald Tusk, scrie Reuters.

Liderii europeni au declarat clar că dacă Marea Britanie vrea să aibă în continuare acces la piaţa unică europeană, trebuie să accepte inclusiv libera circulaţie a persoanelor.

„Nimeni nu ar trebui să aibă dorinţa de a-i pedepsi, de a-i umili (pe britanici) pentru ceea ce ne-au făcut”, a declarat Tusk pentru săptămânalul polonez Polityka într-un interviu publicat miercuri, 13 iulie.

Însă, dacă părăsirea blocului comunitar devine un model atractiv de consolidare a poziţiei unei ţări, atunci şi alte state vor dori să facă la fel, a mai spus Tusk.

„Nu-i putem îndepărta de noi, însă nu-i putem lăsa să profite de Brexit, pentru că ar putea fi letal pentru UE”, a subliniat preşedintele Consiliului European.

 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat la rândul său pentru ZDF că nu i se va permite Regatului Unit să „aleagă” ceea ce vrea din relaţia cu UE şi să respingă aspectele care nu-i plac.

Guvernul britanic îi liniștește pe cetățenii UE. „Nu trebuie să vă înregistrați pentru a locui aici”

Theresa May este noul premier al Marii Britanii. „Brexit înseamnă Brexit. Dispare libera circulație”

Magazin românesc incendiat într-un ATAC RASIST. „Ar fi putut fi moarte de om…”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Misoginismul, considerat infracţiune de poliţia din Nottinghamshire

Cameron la plecarea din funcție: Vreau menţinerea drepturilor cetăţenilor UE în Marea Britanie