in

Prețurile locuințelor din Marea Britanie, cea mai mare creștere lunară din 2007

Prețul mediu al locuințelor a avut în septembrie cea mai mare creștere lunară din 2007, potrivit Halifax, unul dintre cei mai mari creditori ipotecari din Marea Britanie.

Prețurile locuințelor au înregistrat cea mai puternică creștere lunară de 14 ani, în luna septembrie, ducând costul mediu al unei case la un nivel record și inversând o scădere de trei luni a creșterii anuale.

Halifax a comunicat că, în septembrie, prețul mediu al unei locuințe a crescut cu 1,7%, sau 4.425 lire sterline, până la 267.587 lire sterline. Vârful anterior a fost de 263.162 lire sterine înregistrat în august.

„Prețul mediu al casei este acum mai scump ca niciodată”, a spus Russell Galley, directorul general al Halifax, citat de Guardian.

preturi locuinte crestere Marea Britanie

Creștere de 28.000 lire față de iunie

Rata anuală a inflației prețurilor locuințelor a crescut la 7,4% de la 7,2% în august, inversând o tendință descendentă de când a atins un vârf de 9,6% în luna mai.

Prețurile au crescut cu peste 18.000 de lire sterline din septembrie trecut și aproape cu 28.000 de lire sterline mai mari decât în ​​iunie anul trecut, când piața imobiliară s-a redeschis după primul blocaj Covid.


„Cursa pentru spațiu” pe măsură ce oamenii și-au schimbat preferințele și alegerile de stil de viață au avut, fără îndoială, un impact major ”, a spus Galley. „Privind schimbările de preț din ultimul an, prețurile la apartamente au crescut cu doar 6,1%, comparativ cu 8,9% pentru proprietățile semi-detașate și 8,8% pentru locuințele individuale.”

Prețurile medii ale locuințelor din UK sunt cu 13% mai mari decât atunci când a început pandemia

Inflație mare în Țara Galilor

Țara Galilor continuă să înregistreze cea mai puternică inflație a prețului locuințelor din orice națiune sau regiune din Marea Britanie, urcând cu 11,5% în septembrie la o medie de 194.286 lire sterline. Scoția rămâne înaintea mediei naționale, cu 8,3%, cu un preț mediu al locuinței de 188.525 lire sterline, în timp ce piața Irlandei de Nord a crescut cu 9,3% până la 166.299 lire sterline.

Sud-vestul rămâne punctul fierbinte din Anglia, raportând o creștere de 9,7% în septembrie, până la o medie de 276.226 de lire sterline, deoarece continuă tendința către o viață mai rurală într-un mediu de lucru mai flexibil și mai îndepărtat.

Locuiești în Londra? Iată ce taxă va trebui să plătești de la 25 octombrie. Prețurile vor exploda

Londra rămâne în ritmul de creștere al națiunii, prețurile locuințelor crescând cu doar 1%, deși cu cel mai mare preț mediu din Marea Britanie, la 510.515 lire sterline. A fost singura regiune care a înregistrat o scădere în ultimele trei luni (0,1%).

„Puterea creșterii prețurilor în Scoția și Țara Galilor este de înțeles, având în vedere schimbarea priorităților cumpărătorului”, a spus John Eastgate, directorul general al finanțelor imobiliare de la Shawbrook Bank.

„Cu toate acestea, atracția marilor orașe, în special a Londrei, va reveni în mod inevitabil, iar acestea pot reprezenta o valoare bună în acest moment atât pentru proprietarii de case, cât și pentru investitori.”

Halifax a avertizat că piața se poate diminua în lunile următoare, deoarece creșterea costului vieții și creșterea impozitelor au dat cumpărătorilor o pauză de gândire. Cu toate acestea, costurile scăzute ale împrumuturilor și îmbunătățirea pieței forței de muncă ar putea menține piața dinamică.

„Poate că cel mai mare factor în determinarea viitorului prețurilor locuințelor rămâne oferta limitată de proprietăți disponibile”, a spus Galley. „Având în vedere că agenții imobiliari raportează o reducere suplimentară a numărului de case de vânzare, acest lucru va susține probabil prețurile medii, deși nu rata recentă de creștere a prețurilor, în anul viitor.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

rusia a furat astrazeneca

Acuzații grave: Rusia a furat serul Oxford-AstraZeneca și l-a folosit pentru a crea Sputnik

violator român extrădat Anglia

Un violator român fi extrădat din Anglia și nu va mai avea voie să se întoarcă