in

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut cu cel mai rapid ritm anual din ultimii 18 ani, băncile măresc dobânzile

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut cu cel mai rapid ritm anual din ultimii 18 ani, băncile măresc dobânzile.

Luna trecută, prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut cu cel mai rapid ritm anual din ultimii 18 ani, deoarece cererea – în special pentru locuințe mai mari – a continuat să depășească numărul de proprietăți de pe piață, scrie The Guardian.

ANAF are acces la conturile românilor din străinătate! Ce-a pățit un bărbat plecat în Marea Britanie la muncă

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut

Halifax, unul dintre cei mai mari creditori ipotecari din țară și parte a Lloyds Banking Group, a declarat că piața “a sfidat orice așteptări privind o încetinire”, prețurile crescând în iunie cu 13% față de anul precedent, cel mai mare nivel de la sfârșitul anului 2004. Prețurile au crescut cu 1,8% față de luna mai, ceea ce a reprezentat cea mai mare creștere lunară de la începutul anului 2007.

O proprietate tipică costă acum 294.845 de lire sterline, un alt record, în condițiile în care prețurile continuă să crească în ciuda crizei costului vieții. Prețurile caselor au crescut în fiecare lună în ultimul an și au urcat cu 6,8% până acum în acest an, sau 18.849 de lire sterline în termeni de numerar.

Russell Galley, directorul general al Halifax, a declarat: “Dezechilibrul dintre cerere și ofertă continuă să fie motivul pentru care prețurile locuințelor cresc atât de mult. Cererea este încă puternică – deși nivelurile de activitate au încetinit pentru a fi în linie cu mediile de dinainte de Covidiu – în timp ce stocul de proprietăți disponibile pentru vânzare rămâne extrem de scăzut.

Băncile măresc dobânzile

Doi oficiali de rang înalt ai Băncii Angliei au declarat miercuri că banca centrală va “face tot ce este necesar” pentru a împiedica creșterea vertiginoasă a costului vieții să devină o problemă de durată a inflației, lăsând să se înțeleagă că vor fi majorări suplimentare și, eventual, mai mari ale ratelor. Banca a majorat ratele dobânzilor de cinci ori din decembrie până la 1,25%.

Irlanda de Nord continuă să înregistreze cea mai puternică creștere anuală a prețurilor locuințelor, cu 15,2%, ajungând la un preț mediu al proprietății de 187.833 de lire sterline, potrivit Halifax. Țara Galilor este urmată îndeaproape, cu o creștere anuală de 14,3%, la un preț mediu de 219.281 lire sterline.

O locuință scoțiană costă acum în medie 201.549 de lire sterline, depășind pentru prima dată în istorie pragul de 200.000 de lire sterline și în creștere cu 9,9% față de luna iunie a anului trecut.

Londra continuă să rămână în urma altor regiuni, cu o creștere anuală a prețurilor de 7,1%, deși, cu un preț mediu al proprietății de 547.031 lire sterline, rămâne de departe cel mai scump loc din Marea Britanie pentru a cumpăra o locuință.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.3]

boris johnson demisie

Boris Johnson demisionează din fruntea partidului, dar vrea să rămână premier până la toamnă

Boris Johnson a demisionat, dar nu pleacă: „Vreau să fiu premier interimar”