Marea Britanie are mai multe locuri de muncă decât oricând, scrie ziarul conservator Daily Express. Țara are cea mai mare creștere a numărului locurilor de muncă, în ciuda insistențelor taberei anti-Brexit că economia britanică va fi grav afectată de ieșirea din UE, continuă articolul.
Înainte de votul din 2016, se mai arată în publicația citată, ministrul de Finanțe George Osborne declara că vor fi pierdute până la 820.000 de locuri de muncă dacă Marea Britanie va decide să părăsească Uniunea Europeană.
Cu toate acestea, doi ani mai târziu, forța de muncă a crescut cu până la 32,4 milioane de angajați, cea mai mare de după 1971, potrivit Biroului Național de Statistică.
Astfel, mai mult de jumătate de milion din acestea sunt locuri de muncă ce au apărut după referendumul pentru Brexit, din iunie 2016.
Un număr total de 609.000 de persoane au ocupat un loc de muncă după ce Marea Britanie a decis să părăsească UE. De altfel, de la începutul acestui an, în medie peste 2.000 de persoane pe zi și-au găsit o slujbă.
Numărul persoanelor fără loc de muncă a scăzut cu 46.000 în primele trei luni ale anului 2018, numărul total al șomerilor fiind de 1,42 de milioane. În același timp, economiile franceză și germană au probleme, arată Daily Express.
Potrivit Eurostat, creșterea economică a Germaniei a încetinit de la 0,6%, la 0,3%, în primul trimestru. În Franța a existat, de asemenea, o scădere de la 0,7%, la 0,3%.
Ministrul de Finanțe Philip Hammond a declarat cu privire la acest aspect: „Putem fi mândri de numărul de slujbe pe care le avem. Rata șomajului este la cel mai scăzut nivel în peste 40 de ani”.