in

Primul mare gigant financiar se pregătește să părăsească Londra. A cumpărat un sediu de 125 de milioane de euro într-o țară vecină
JP Morgan Chase, una dintre cele mai bari bănci americane, va plăti 125 de milioane de euro pentru o clădire de birouri aflată în construcţie în Dublin, potrivit Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Unitatea irlandeză a băncii va cumpăra clădirea din Dublin de la firma de investiții imobiliare Kennedy Wilson, deţinută de Fairfax Financial Holdings şi Agenţia Naţională de Management al Activelor din Irlanda.

Clădirea are în jur de 12.000 de metri pătraţi şi va fi finalizată până în trimestrul al treilea din 2018, iar aici pot lucra aproximativ 1.000 de persoane.

„Având în vedere avântul luat de afacerile locale, noul business ne va da spaţiu să creştem şi să avem flexibilitate în Uniunea Europeană”, a spus Carin Bryans, senior country Officer al JP Morgan în Irlanda. „Dublin are un peisaj vibrant de business şi comunităţi de tehnologie care sunt benefice unei firme precum a noastră”.

Banca americană îşi extinde business-ul în Irlanda şi are în plan să facă recrutări masive, ca parte a planului de creştere. BlackRock a transferat servicii de custodie în valoare de 1.300 de miliarde de dolari la începutul acestui an de la State Street Corp către bancă.

Căutările pentru spaţii de birouri au crescut puternic în Dublin, în condiţiile în care mai multe firme cu operaţiuni în Marea Britanie vor să se mute după Brexit.

Brexit. Băncile din Marea Britanie se pregătesc să își mute operațiunile

Frankfurt, gata să primească băncile britanice după Brexit. Orașul german este a doua mare piață de capital din UE, după Londra

Brexitul va lovi puternic în băncile britanice. Londra ar putea să își piardă poziția de capitală financiară

 
Un sucevean a vrut să sărute o femeie cu forța pe o stradă din Guildford. A primit o pedeapsă exemplară

Mama lui Răzvan, tânărul ucis în Kent, are nevoie de bani pentru a-și înmormânta acasă unicul fiu