in

Profesorii din Marea Britanie împart pastă de dinți elevilor: ”Periuțele au devenit un “obiect de lux” pentru unele familii”

Profesorii împart pastă de dinți elevilor. Patru din cinci profesori din Marea Britanie au oferit periuțe și pastă de dinți elevilor, criza costului vieții afectând sănătatea orală a copiilor, potrivit unui nou studiu, citat de The Guardian.

Un sondaj realizat în rândul profesorilor din învățământul secundar de către organizația caritabilă Beauty Banks și Asociația Dentară Britanică (BDA) a arătat că 81% dintre profesori spun că unii copii din școala lor nu au acces la pastă de dinți, iar 41% dintre ei spun că acest lucru duce la excluderea socială a acestora din cauza igienei orale precare.

Citiți și: Băncile britanice sunt în alertă: creștere masivă a numărului de clienți care nu-și pot plăti creditele ipotecare și cărțile de credit

Profesorii împart pastă de dinți elevilor

Studiul a fost realizat în contextul în care bugetele gospodăriilor continuă să fie afectate în Marea Britanie, cu o inflație de peste 10%, iar Fondul Monetar Internațional a avertizat că Marea Britanie va fi singura mare țară industrializată care se va confrunta cu o contracție economică în acest an.

Trei sferturi dintre profesori au declarat că lipsa accesului la pastă și periuțe de dinți a dus la decolorarea dinților copiilor, jumătate au spus că au cunoscut copii cu carii dentare vizibile și puțin sub o treime au fost martorii unor copii cu dureri dentare sau care sufereau de halitoză.

Unul din patru profesori intervievați a declarat că nu pot dormi noaptea, îngrijorându-se de starea de bine a elevilor lor, în timp ce 38% au declarat că se simt neajutorați.

Cercetătorii au discutat cu 260 de profesori din școlile secundare de stat din Marea Britanie, inclusiv cu un director adjunct din Lewisham, care a declarat că unii elevi încă mai poartă măști Covid pentru a-și ascunde gura.

Vine apeluri din partea părinților

Responsabilul cu protecția în cadrul aceleiași școli din Lewisham a declarat că, din cauza crizei costului vieții, au existat mai multe apeluri din partea părinților care nu-și permiteau să cumpere produse de igienă de bază.

“Cazurile de hărțuire în rândul tinerilor din cauza simptomelor asociate cu o igienă orală precară sunt la un nivel record”, au spus ei. “[Avem] de-a face cu mulți elevi care nu se spală pe dinți în fiecare zi, fac dușuri rareori și nu își permit să își spele și să își usuce hainele în mod eficient.”

Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a avertizat recent că periuțele de dinți au devenit un “obiect de lux” pentru unele familii și că starea sănătății dentare a copiilor este o “rușine națională”.

Caria dentară este cel mai frecvent motiv de internare în spital în rândul copiilor mici

Jo Jones, co-fondator al Beauty Banks, care a fost înființată în ianuarie 2018 pentru a sprijini familiile din Marea Britanie care nu își permit să rămână curate, a declarat: “Nu ne putem permite să facem curat: “Lucrăm cu organizații de caritate, inclusiv bănci de alimente, centre de familie, centre de abuz domestic, adăposturi pentru persoanele fără adăpost și, în mod universal – în toate domeniile – pasta de dinți este acum cel mai solicitat articol al nostru. Înainte de criza costului vieții, nu era nici măcar în top trei”

Caria dentară este cel mai frecvent motiv de internare în spital în rândul copiilor mici, înaintea amigdalitei acute. BDA a avertizat că apariția cariilor dentare la copii a atins un nivel epidemic, iar toate progresele recente vor fi anulate din cauza problemelor de acces și a întreruperii programelor de sănătate publică.

Cele mai recente statistici dentare ale NHS arată că 44,8% dintre copii au participat la o programare la dentist în ultimul an, în scădere de la 58,7% în 2019-20.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea nu va figura pe noua bancnotă de cinci dolari a Australiei: ”Nu mai este justificabil”

peste 600 de lire sterline pentru un burger

Un bărbat a plătit 667 de lire sterline pentru un burger și „nu își poate primi banii înapoi”