Menu
in

Proiectul referendumului pentru ieșirea din UE a ajuns în Camera Comunelor. Hammond: „O decizie istorică”

Parlamentarii britanici au aprobat marți, 9 iunie, proiectul de lege al referendumului în care cetățenii trebuie să voteze ieșirea sau rămânerea țării din/în Uniunea Europeană.



Proiectul a primit sprijinul a 544 de parlamentari, doar 53 fiind împotrivă.

Ministrul de Externe, Philip Hammond, a declarat în deschiderea dezbaterii din Camera Comunelor că este o zi istorică, pentru că în urmă cu 40 de ani britanicii nu au fost întrebați dacă vor sau nu să facă parte din UE.

“Ca atâtea milioane de oameni, am crezut atunci că am vota pentru o comunitate economică, ce ar aduce beneficii economice semnificative Marii Britanie, dar fără a submina suveranitatea noastră națională”, a declarat Hammond.

Ministrul de externe din umbră al Partidului Laburist, Hilary Benn, a spus la rândul său, luându-l peste picior pe David Cameron: „Premierul este, probabil, pentru rămânerea în UE, dar nu poate spune cu siguranță că este sau nu, din cauză că o mulțime de parlamentari conservatori sunt pentru ieșirea din UE, caz în care pot fi convinși să fie de acord cu Uniunea.”

Laburiștii și Partidul Național Scoțian, dar și unii conservatori, cer ca și persoanelor de 16 și 17 ani să le fie permis să voteze la referendum.

Fostul lider SNP, Alex Salmond, a numit excluderea lor “profund insultătoare”.

Referendumul urmează să aibă loc înainte de sfârșitul anului 2017, fiind una dintre promisiunile electorale cu ajutorul căreia conservatorii au câștigat alegerile generale din luna mai.


Se împart taberele pentru „Brexit”. Șeful unei mari companii britanice: Ieșirea din UE este benefică

Primul pas pentru ieșirea din UE. Regina Elisabeta II: „Referendum înainte de sfârșitul lui 2017”

Cetățenii din Tuvalu, Uganda, Tanzania și Vanuatu pot decide ca Mare Britanie să iasă din UE. Cum s-a ajuns aici?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version