in

Propunere: Sediul Parlamentului din Londra să fie transformat în hotel de lux


Un fost ministru britanic propune transformarea clădirii Parlamentului din Londra – Palatul Westminster, emblemă a capitalei britanice şi una din cele mai cunoscute din lume – într-un hotel de lux și obiectiv turistic.

Propunerea a venit din partea parlamentarului Ed Vaizey, fost ministru pentru industria digitală.

Acesta a afirmat într-un interviu acordat revistei Building Design că Palatul Westminster ar trebui „închis”, pentru a fi transformat în „clădire de patrimoniu și hotel de lux”, iar legislativul mutat într-un complex modern, nou construit la Birmingham – al doilea mare oraș al Angliei, la 200 km de Londra.

Propunerea vine în contextul în care Camera Comunelor și Camera Lorzilor ar urma să își mute, temporar, activitatea în altă loc, în vederea unei ample operațiuni de renovare a Palatului Westminster

Lucrarea este estimată la 3,5-4 miliarde de lire și este considerată cea mai mare din istoria celei mai importante clădiri istorice din Marea Britanie.

Aripa cea mai veche a palatului, Westminster Hall, are peste 900 de ani, restul complexului fiind reconstruit în secolul al XIX-lea, după ce clădirile medievale au fost distruse într-un incendiu.
Londra. Mormântul filosofului Karl Marx din cimitirul Highgate a fost vandalizat

Președintele Consiliului European: „Pentru cei care au vrut Brexit există un loc special în iad ”