Menu
in

Public Health England: Persoanele vaccinate transmit varianta Delta LA FEL DE UȘOR ca cele nevaccinate

Persoanele vaccinate ar putea transmite varianta Delta la fel de uşor ca persoanele nevaccinate, au anunţat vineri cercetătorii de la Public Health England (PHE).

Această ipoteză reia un avertisment asemănător transmis săptămâna trecută de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA.

Instituţia a exprimat temeri că persoanele vaccinate şi care sunt infectate cu varianta Delta ar putea transmite mai uşor virusul, faţă de persoanele infectate cu alte variante.

Explodează varianta Delta în Marea Britanie: 22.868 în 24 de ore. „Un contact de 5-10 secunde este suficient”

Încărcături virale similare

”Unele constatări iniţiale (…) arată că încărcăturile virale în cazul celor care s-au infectat cu (varianta) Delta după ce au fost vaccinaţi ar putea fi similare celor observate la persoanele nevaccinate”, menţionează PHE.

”Aceasta ar putea avea implicaţii asupra contagiozităţii oamenilor, indiferent că sunt sau nu vaccinaţi.

Totuşi, aceasta este o analiză exploratorie preliminară. Este nevoie de mai multe studii ţintite pentru a o confirma”, adaugă agenţia sanitară britanică.

Schema completă de vaccinare a arătat până în prezent că este eficientă pentru prevenirea formelor severe de boală şi decesului în cazul infectării cu varianta Delta. Există însă puţine date despre riscul transmiterii virusului de către persoanele vaccinate.

Număr de spitalizări

Potrivit datelor PHE, începând din luna iulie 55,1% dintre persoanele spitalizate în Marea Britanie în urma infectării cu varianta Delta nu erau vaccinate. În schimb 34,9% erau vaccinate cu schema completă.

Circa 75% din populaţia britanică este vaccinată cu schema completă. Astfel, ”pe măsură ce tot mai multe persoane se vaccinează, vom vedea un procent relativ mai mare al persoanelor vaccinate internate”, explică agenţia britanică, transmite Agerpres, citând Reuters.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version